Antena 3 CNN Politică Primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, judecat într-un nou dosar pentru abuz în serviciu

Primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, judecat într-un nou dosar pentru abuz în serviciu

Primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, judecat într-un nou dosar pentru abuz în serviciu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Iun 2014   •   13:51

Primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Edilul este acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise un alt teren, prejudicul fiind de peste 24 milioane de lei.

 
În acelaşi dosar, care vizează trecerea ilegală a unui teren din domeniul public în cel privat, au mai fost trimise în judecată alte două persoane. Este vorba despre şefa Oficiului de Cadastru Buzău, Viorica Stana şi fostul director al Staţiuni de Cercetare pentru Legumicultură, Nicolae Trandafir.

Prin trecerea suprafeţei de 33 de hectare de teren din proprietatea statului în cea privată, cei trei au prejudiciat statul cu aproape 13 milioane de lei.

Pentru recuperarea pagubei, procurorii DNA au instituit sechestrul pe case, terenuri şi maşini care aparţin lui Boşcodeală şi celorlalţi doi inculpaţi.

Primarul Constantin Boşcodeală a mai fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie Ploieşti, în 11 iulie 2013, într-un alt dosar în care este acuzat că ar fi dat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei Asociaţiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzău.
 
În acest dosar, Boşcodeală este judecat pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.
 
Potrivit procurorilor, în perioada 2002 - 2008 primarul municipiului Buzău a acordat unor asociaţii sportive, în mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local şi le-a asigurat folosinţa gratuită a Complexului Sportiv Gloria Buzău, beneficiarii finali ai acestor sume şi al dreptului de a folosi complexul sportiv find societăţi comerciale aflate în diverse raporturi juridice cu asociaţiile sportive.
 
În acest mod, susţin anchetatorii, bugetul local al municipiului Buzău a fost prejudiciat cu suma de 1.633.496,32 lei.
 
Procurorii au instituit sechestru asigurător şi în acest dosar, pe mai multe bunuri imobile ale primarului.
 
Dosarul este judecat de magistraţii Judecătoriei Braşov, instanţă desemnată, la cererea procurorilor, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

×
Subiecte în articol: abuz in serviciu
Parteneri
România, la doar un procent distanţă de înghețarea pensiilor
x close