Antena 3 CNN Politică Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost arestat. Afaceristul Călin Stoia îi ţine de cald la "răcoare"

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost arestat. Afaceristul Călin Stoia îi ţine de cald la "răcoare"

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost arestat. Afaceristul Călin Stoia îi ţine de cald la "răcoare"
Sursa foto: Foto: primaria-cluj-napoca.ro
de O.P.    |    11 Noi 2011   •   05:54

Sorin Apostu, primarul orasului Cluj-Napoca, a fost arestat in aceasta noapte. Alaturi de el, in spatele gratiilor, a fost trimis si omul de afaceri Călin Stoia. Procurorii au incercat sa convinga judecatorii ca edilul a primit mita 94 de mii de euro în schimbul încheierii unor contracte de asigurare a parcului auto şi pentru salubrizarea oraşului.

Curtea de Apel Cluj a desemnat-o să judece propunerea de arestare a lui Apostu pe judecătoarea Ioana Morar, aflată în bune relaţii cu Gheorghiţă Mateuţ, avocatul acuzatului, fiindu-i chiar coordonator al lucrării de doctorat.

Personajul cheie în dosarul mitei de 100.000 de euro primită de primarul Sorin Apostu este soţia acestuia. Procurorii susţin că şpaga pentru primar a venit prin cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu.

Firmele care doreau contracte preferenţiale cu primăria semnau contracte fictive de consultanţă cu cabinetul de avocatură al soţiei primarului. Pe lângă bani, soţii Apostu ar fi beneficiat şi de vacanţe plătite în Austria şi Dubai.

 



×
Subiecte în articol: mita spaga coruptie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close