Antena 3 CNN Politică Procurori DNA celebri, NUP pentru Iohannis. Mircea Badea: „Preşedintele este dizgraţios”

Procurori DNA celebri, NUP pentru Iohannis. Mircea Badea: „Preşedintele este dizgraţios”

Procurori DNA celebri, NUP pentru Iohannis. Mircea Badea: „Preşedintele este dizgraţios”
Sursa foto: Foto: presidency.ro
22 Feb 2017   •   20:51

Deşi a declarat că nu a fost niciodată urmărit penal, preşedintele Klaus Iohannis a fost cercetat penal de DNA în două dosare, din 2006 până în 2009. Preşedintele a fost scos de sub urmărirea penală în luna mai 2010.

În emisiunea Subiectiv, au fost prezentaţi cine au fost procurorii care l-au scos „basma curată” pe Klaus Iohannis. Este vorba de procurorii Doru Ţuluş şi Claudia Mihaela Roșu.

Dosarul penal a sosit la D.N.A. de la Parchetul General, Secţia D.I.I.I.C.O.T., fiind de fapt dosarul nr. 42/P/2006 de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, solicitat la Bucureşti datorită valorii foarte mari a fraudei. Acest dosar, în care s-au făcut cercetări încă din anul 2006, a stat timp de trei ani la secţia condusă de procurorul Ţuluş Doru Florin, pentru ca apoi să fie retrimis în 1 octombrie 2009 tot la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia prin declinarea competenţei D.N.A.

Mircea Badea a comentat situaţia lui Klaus Iohannis, care a fost urmărit penal. „Sunt documente. El a fost penal, nu doar ca a fost, el spune că nu, dar avem documente că a fost, în prezent este mincinos. Mi se pare mult mai grav decât că a fost penal în trecut. Am văzut că nu-şi aminteşte cât costă o meditaţie, cum lua banii. Eu sunt convins că nu a plătit impozit pentru banii pe meditaţii. Domnul Iohannis este dizgraţios în felul în care pozează în anticorupt. Nu se potriveşte cu realitatea din viaţa domniei sale”, a declarat realizatorul.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close