Antena 3 CNN Politică PSD a dat în judecată Guvernul

PSD a dat în judecată Guvernul

PSD a dat în judecată Guvernul
26 Mar 2008   •   14:44

Departamentul de educaţie al PSD a dat în judecată Guvernul, prin Ministerul Economiei şi Ministerul Educaţiei. Anunţul a fost făcut de şefa departamentului, Ana Birchall. Cererea a fost deja înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti, având ca termen data de 26 iunie, a precizat ea. PSD cere instanţei să anuleze o ordonanţă de urgenţă prin care ?s-a furat de la bugetul MEC? suma de 200 milioane de lei.

?Iniţial, s-au alocat în bugetul MEC 9.689 milioane de lei. Ulterior, prin OUG 25/2008, acest buget s-a redus cu 200 milioane de lei, acţiune prin care Guvernul aduce o gravă încălcare a dreptului la învăţătură, a propriilor obiective enunţate la capitolul 5 din programul de guvernare şi a articolului 170 din Legea Învăţământului care prevede alocarea a 6-7% din PIB acestui sector?, a declarat Birchall.

Tot miercuri, PSD a depus la Curtea Constituţională o sesizare în acelaşi caz, privind excepţia de neconstituţionalitate. ?Guvernul şi-a format un obicei ca una să spună pe hârtie şi apoi să facă altceva şi are un obicei de a încălca legile. Solicităm Guvernului să explice care sunt argumentele care au stat la baza acestei măsuri şi să explice dascălilor, părinţilor, elevilor cum la nici trei luni de la alocarea bugetului către MEC s-a comis această reducere bugetară care este o hoţie. Cerem ministrului 'Adormiţei' să explice opiniei publice ce înseamnă că măsura nu va afecta prea tare instituţiile de învăţământ?, a spus Ana Birchall.

Rompres

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close