Antena 3 CNN Politică PSD a decis să dizolve filialele din Alba, Arad, Bihor, Braşov, Cluj şi Mureş

PSD a decis să dizolve filialele din Alba, Arad, Bihor, Braşov, Cluj şi Mureş

PSD a decis să dizolve filialele din Alba, Arad, Bihor, Braşov, Cluj şi Mureş
27 Iun 2008   •   14:54

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, vineri, să dizolve conducerile filialelor care au obţinut sub 20% în alegerile locale din iunie 2008. Acestea ar fi Alba, Arad, Bihor, Braşov, Cluj şi Mureş. Harghita şi Covasna nu sunt afectate de această decizie, întrucât populaţia de aici este majoritar maghiară.

Vicepreşedinţii PSD Vasile Dâncu şi Constantin Niţă au fost demişi de la conducerea filialelor Cluj şi Braşov. Decizia îi vizează şi pe Ovidiu Natea (Mureş), Ioan Rus (Alba), Mihai Bar (Bihor) şi Florin Remeţan (Arad).

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că aceste analize a performanţelor s-ar putea extinde şi asupra filialelor care au obţinut un scor bun în alegeri, dar că, în cazul celor cu un scor slab, acestea sunt obligatorii. În ceea ce priveşte candidaţii la scrutinul din toamnă, Iliescu a precizat că un partid social democrat nu are nevoie de oameni care să-l susţină financiar, ci de oameni "capabili să câştige alegerile".

Declaraţii a făcut şi Marian Vanghelie, preşedintele PSD Bucureşti. Acesta a spus că, la reuniune, s-a pus problema dizolvării filialelor care aveau un scor mai mic de 20% şi discutării celor care nu au atins pragul de 25%. Tot la întrunire, s-a propus delegarea unei comisii care să ia decizii în cazul celor şase filiale.

Social-democraţii s-au reunit la Mamaia, în cadrul Comitetului Executiv Naţional pentru a analiza rezultatele din alegeri. Filialele cu scoruri bune vor fi premiate, iar cele care au obţinut un număr de voturi mai mic decât media partidului vor fi sancţionate. Premiile constau în gesturi simbolice, adică diplome şi medalii, dar şi o recunoaştere mai consistentă.

Coordonatorul campaniei PSD pentru alegerile locale, Miron Mitrea, a anunţat că, până la momentul începerii şedinţei Comitetului Executiv Naţional, conducerile a cinci organizaţii şi-au depus deja mandatul. Ulterior, în cursul discuţiilor, conducerea Organizaţiei Bihor, care a obţinut la alegerile locale sub 5 procente, şi-a dat demisia.

Pe de altă parte, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat că va prezenta o schiţă de guvern pe model european. În replică, preşedintele de onoare, Ion Iliescu, a declarat că ar fi de acord ca Adrian Năstase să candideze la Preşedinţia României.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close