Antena 3 CNN Politică PSD, băgat de Ponta în şedinţă CEXN. Se caută strategie pentru oprirea "hemoragiei" de parlamentari

PSD, băgat de Ponta în şedinţă CEXN. Se caută strategie pentru oprirea "hemoragiei" de parlamentari

PSD, băgat de Ponta în şedinţă CEXN. Se caută strategie pentru oprirea "hemoragiei" de parlamentari
Sursa foto: Victor Ponta
26 Feb 2010   •   12:00

Preşedintele PSD, Victor Ponta a anunţat că a convocat pentru luni primul Comitetul Executiv Naţional al partidului de după Congres: pe ordinea de zi a acestui for vor figura acordarea unui vot de susţinere pentru ca Mircea Geoană să rămână în funcţia de preşedinte al Senatului, situaţia actuală a PSD, găsirea unei strategii de stopare a migraţiei propriilor parlamentari şi promovarea unor pachete de legi în parlament, precum cel privind siguranaţa naţională.

"Le cer tuturor colegilor mei să ne batem pentru toate funcţiile pe care le-am câştigat prin voturile oamenilor, să lăsăm deoparte orice antipatie de până sâmbătă la Congres. Voi face un apel către toţi colegii meii, de a înceta, chiar de astăzi dacă se poate, orice fel de declaraţie şi atac de orice tip, de reproş, asupra unui coleg de partid", a subliniat preşedintele PSD.
Ponta a afirmat că îşi doreşte încetarea conflictelor interne, întrucât adversarul PSD îl reprezintă "PDL şi cei care îi susţin, independenţi sau neindependenţi". În ceea ce priveşte soarta lui Mircea Geoană ca preşedinte al Senatului, Ponta a afirmat astăzi că nu doreşte ca PSD să repete "greşeala" făcută în 2006, atunci când, "în urma unui conflict intern", a pierdut funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita a afirmat la rândul său, că luni, va fi discutată şi o strategie prin care să se încerce "evitarea hemoragiei din PSD". "Se ştia că după Congres vor fi plecări. Slăbirea structurii noastre parlamentare este un dat şi nu are sens să discutăm acum. În Comitetul Executiv viitor vom discuta o strategie pentru noi, dar şi pentru Victor Ponta, prin care să încercăm să evităm hemoragia din PSD", a spus Gheorghe Nichita.

El a apreciat că la acest moment nu se poate spune cum şi când se va opri exodul din PSD, iar principala preocupare ar trebui să o reprezinte păstrarea primarilor social-democraţi. "E important ca aceştia să rămână în PSD pentru că ei sunt baza partidului", a subliniat Gheorghe Nichita.



Social-democraţii vor mai prezenta, la Comitetul Executiv de luni, un nou proiect pentru legile siguranţei naţionale, "ţinând cont de ultimele evoluţii, cu oameni urmăriţi, colegi de partid care sunt căutaţi, filmaţi". Ponta a afirmat că PSD va propune un nou pachet al legilor siguranţei naţionale întrucât se resimte nevoia unui sistem mai performant în domeniu.

"Ţinând cont de ultimele evoluţii, cu oameni urmăriţi, colegi de partid care sunt căutaţi, filmaţi, cred că România are nevoie de un sistem mult mai performant de siguranţă internă, de respectare a legilor?, a precizat preşedintele PSD.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close