Antena 3 CNN Politică PSD cedează: Lobby social-democrat pentru candidatura lui Cioloş la postul de comisar pe Agricultură

PSD cedează: Lobby social-democrat pentru candidatura lui Cioloş la postul de comisar pe Agricultură

PSD cedează: Lobby social-democrat pentru candidatura lui Cioloş la postul de comisar pe Agricultură
Sursa foto: Dacian Cioloº
19 Iun 2009   •   14:57

Cu PES învins de PPE în lupta pentru şefia Comisiei Europene, social-democraţii români s-au resemnat la gândul susţinerii lui Dacian Cioloş pentru un eventual portofoliu de comisar european al Agriculturii. Potrivit unor surse pesediste, europarlamentarii partidului vor face lobby pentru ca Cioloş să ocupe acest domeniu pentru a încununa eforturile româneşti făcute pe plan extern în ultimii ani în această direcţie.
Potrivit surselor citate, soluţia Cioloş este privită cu ochi buni la nivelul Comisiei Europene. PSD este pregătit să nu mai susţină un contracandidat în cazul în care portofoliul Agriculturii pentru România se va materiaza, au declarat sursele social-democrate.
Potrivit surselor citate, unii oficiali de la Bruxelles ar fi lansat semnale că Cioloş este preferat pentru un asemenea post, dincolo de interesele politice ale PSD sau PDL.
Franţa ar susţine candidatura României pentru portofoliului Agriculturii după ce actualul ministru francez al Agriculturii, Michel Barnier, este favorit pentru preluarea postului de comisar pentru piaţa internă.
În cazul în care efortul de obţinere al comisariatului pentru agricultură s-ar solda cu un eşec, PSD are pregătite câteva nume pentru alte portofolii mai puţin importante: Adrian Severin, Vasile Puşcaş, Mihai Tănăsescu şi Titus Corlăţean
Şi PDL are două soluţii în rezervă în funcţie de portofoliul care va fi ocupat de România în toaman acestui an: prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan şi fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD comisar agricultura Ciolos
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close