PSD contestă realegerea lui Niculae Bădălău ca preşedinte al filialei din Giurgiu

14 Iul 2008   •   14:57
PSD contestă realegerea lui Niculae Bădălău ca preşedinte al filialei din Giurgiu
Conducerea PSD a infirmat rezultatele Conferinţei judeţene a PSD Giurgiu, în care Niculae Bădălău a fost reales preşedinte al filialei. Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Cristian Diaconescu, a anunţat că orice conferinţă trebuie să aibă acordul de la centru, iar cea din Giurgiu nu a respectat această procedură. Bădălău, care şi-a dat demisia după rezultatele slabe de la locale, a anunţat deja că va contesta decizia Biroului Politic Naţional.

În replică, liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat că decizia Biroului Permanent Naţional este nestatutară şi a anunţat că o va ataca la Comisia de Arbitraj şi Integritate a PSD.

"Nu pe mine m-a infirmat, ci o întreagă echipă, din care trei sferturi sunt primari în funcţie. Biroul Permanent Naţional, conform Statutului, nu are atributul acesta. Nu acceptăm decizia Biroului Permanent Naţional. Este nestatutară", a declarat Bădălău.

Acesta a argumentat că Biroul Permanent Naţional nu poate infirma Conferinţa, deoarece conducerea veche a fost dizolvată în urma demisiei de onoare. Această demisie a venit în urma rezultatului de doar 30% la alegerile locale de acum o lună, faţă de 80% acum patru ani.

Bădălău a mai reclamat că nu a fost invitat să participe la şedinţa în care a fost anulată Conferinţa, deşi era la sediul central al partidului.

Întreaga conducere actuală a PSD Giurgiu se va întâlni marţi cu preşedintele Mircea Geoană.

Antena3

Parteneri
x close