Antena 3 CNN Politică PSD contestă realegerea lui Niculae Bădălău ca preşedinte al filialei din Giurgiu

PSD contestă realegerea lui Niculae Bădălău ca preşedinte al filialei din Giurgiu

PSD contestă realegerea lui Niculae Bădălău ca preşedinte al filialei din Giurgiu
14 Iul 2008   •   14:57

Conducerea PSD a infirmat rezultatele Conferinţei judeţene a PSD Giurgiu, în care Niculae Bădălău a fost reales preşedinte al filialei. Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Cristian Diaconescu, a anunţat că orice conferinţă trebuie să aibă acordul de la centru, iar cea din Giurgiu nu a respectat această procedură. Bădălău, care şi-a dat demisia după rezultatele slabe de la locale, a anunţat deja că va contesta decizia Biroului Politic Naţional.

În replică, liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat că decizia Biroului Permanent Naţional este nestatutară şi a anunţat că o va ataca la Comisia de Arbitraj şi Integritate a PSD.

"Nu pe mine m-a infirmat, ci o întreagă echipă, din care trei sferturi sunt primari în funcţie. Biroul Permanent Naţional, conform Statutului, nu are atributul acesta. Nu acceptăm decizia Biroului Permanent Naţional. Este nestatutară", a declarat Bădălău.

Acesta a argumentat că Biroul Permanent Naţional nu poate infirma Conferinţa, deoarece conducerea veche a fost dizolvată în urma demisiei de onoare. Această demisie a venit în urma rezultatului de doar 30% la alegerile locale de acum o lună, faţă de 80% acum patru ani.

Bădălău a mai reclamat că nu a fost invitat să participe la şedinţa în care a fost anulată Conferinţa, deşi era la sediul central al partidului.

Întreaga conducere actuală a PSD Giurgiu se va întâlni marţi cu preşedintele Mircea Geoană.

Antena3

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close