Antena 3 CNN Politică PSD: Dacian Cioloș exclude varianta unei ordonanţe de urgenţă sau angajarea răspunderii pentru alegerea primarilor

PSD: Dacian Cioloș exclude varianta unei ordonanţe de urgenţă sau angajarea răspunderii pentru alegerea primarilor

PSD: Dacian Cioloș exclude varianta unei ordonanţe de urgenţă sau angajarea răspunderii pentru alegerea primarilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Feb 2016   •   12:29

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, la finalul consultărilor cu Dacian Cioloș privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, că l-a informat pe premier că nu există niciun argument pentru a tulbura procesul electoral printr-o inițiativă legislativă care schimbă regulile cu câteva luni înainte de alegeri.

Liviu Dragnea a subliniat că PSD nu respinge ideea alegerilor din două tururi, însă acest lucru nu trebuie modificat acum.

Preşedintele PSD a declarat că Dacian Cioloş le-a transmis că nu intenţionează să dea ordonanță de urgență sau să-şi asume răspunderea pentru modificarea legii şi caută altă soluţie, dacă e cazul.

Liderul PSD a mai spus că "din moment ce ideea OUG şi a asumării răspunderii a picat" nu se mai pune problema ca PSD să boicoteze alegerile locale.

De asemenea, copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că o eventuală moidificare a legii ar trebui să fi făcută de viitorul Parlament.

Dacian Cioloș a chemat partidele la consultări în plin scandal provocat de faptul că PSD vrea alegeri într-un sigur tur de scrutin, în timp ce liberalii ar prefera să fie organizate două tururi.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close