Antena 3 CNN Politică PSD "petrece" Ziua Muncii cu proteste, slogane şi bannere: Vrem un alt Guvern, 1 MAI Corect (VIDEO)

PSD "petrece" Ziua Muncii cu proteste, slogane şi bannere: Vrem un alt Guvern, 1 MAI Corect (VIDEO)

PSD "petrece" Ziua Muncii cu proteste, slogane şi bannere: Vrem un alt Guvern, 1 MAI Corect (VIDEO)
Sursa foto: Victor Ponta
29 Apr 2010   •   13:00

PSD nu are nimic de sărbătorit anul acesta de 1 mai, ci numai de protestat. Liderul social-democrat, Victor Ponta a anunţat că formaţiunea sa va ?sărbători? Ziua Muncii în stradă prin acţiuni de protest la care sunt invitaţi toţi cei nemulţumiţi de politica actualului guvern, fie membri de partid, fie sindicalişti, fie simpli români. În paralel, social-democraţii au pregătit o întreagă recuzită pentru marşurile de protest pe care le vor pune în scenă. Axată în jurul mesajului central "Vrem un alt Guvern, 1 MAI Corect", campania PSD de 1 şi 2 mai va fi susţinută cu o serie de materiale publicitare, bannere, insigne, tricouri şi fluturaşi cu mesaje la adresa reprezentanţilor actualului Guvern.

"Prin manifestarea noastră vrem, în primul rând, să fim solidari cu cei care se confruntă cu acelaşi tip de probleme cu locul de muncă, cu salariul în scădere sau cu scăderea nivelului de trai şi, în acelaşi timp, să dăm un semnal nu numai de solidaritate, ci şi de sancţiune pentru actualul guvern", a explicat Ponta demersul partidului său.

Potrivit liderului PSD, în prezent, ?1 Mai muncitoresc? înseamnă în prezent "aproape un milion de şomeri, înseamnă două categorii esenţiale care aşteaptă să vadă în Parlament în ce măsură putem să oprim putererea actuală să nu ducă total în faliment aceste sisteme, Legea pensiilor şi Legea educaţiei, înseamnă o situaţie economică din ce în ce mai gravă şi un guvern care, din ce în ce mai mult, luptă împotriva propriului popor şi împotriva propriei ţări".

"Vrem un guvern nou, unul mai bun decât cel actual, unul mai puţin corupt decât cel actual", a mai arătat preşedintele PSD, Victor Ponta, adăugând că acţiunea social-democrată se doreşte un semnal de alarmă faţă de scăderea numărului de locuri de muncă şi de sancţionare a actualului guvern.



El a precizat că PSD va organiza proteste în toată ţara: la Baia Mare, Ploieşti, Bistriţa, Braşov, Târgovişte, Târgu-Jiu,Focşani şi Suceava, dar şi în unele oraşe simbolice, odininoară zone dezvoltate din punct de vedere industrial. Astfel, Victor Ponta va fi la Lupeni, "un pol al celor care au avut curaj să se bată cu puterea, dar care, în prezent, este cea mai afectată zonă din România de şomaj şi de lipsa speranţei".

În ceea ce priveşte acţiunile pregătite la nivelul Capitalei, Ponta a spus că a "apreciat" faptul că organizaţia de Bucureşti, condusă de Marian Vanghelie, a înţeles că 2010 "nu mai e un an de sărbători", astfel încât nu vor mai fi organizate petreceri în parcul Izvor.

"În mod sigur, organizaţia de Bucureşti a înţeles, şi am apreciat acest lucru, că 2010 nu mai e un an de sărbătorit, aşa încât în parcul Izvor nu vor mai fi acele manifestări din ultimii ani. În ce măsură vor protesta şi exact cum se organizează, v-a promis domnul Vanghelie o surpriză, sunt convins că va fi plăcută", a mai adeclarat Ponta.

Campania PSD se va desfăşura sub sloganul "Vrem un alt Guvern, 1 MAI Corect" şi va fi susţinut cu afişe, zece modele de bannere, un model de insignă şi două modele de tricou, cu mesaje derivate din cel central.

Toate aceste mesaje vizează activitatea guvernului Boc şi a miniştrilor acestora. Dacă pe afişul PSD se va putea citi sloganul scris cu portocaliu "Guvernul Boc, 1 MAI RĂU nu se poate", continuat cu mesajul "Vrem un alt Guvern, 1 MAI corect", banerele vo r fi inscripţionate cu alte mesaje: "1 MAI corupt ca altul, Berceanu, Blaga, Videanu" sau "Boc, Funeriu, Udrea, 1 MAI linguşitor ca altul".

Câteva dintre bannere vor reaminti trecătorilor subiectul marşurilor PSD: tragerea unui semnal de alarmă în favoarea categoriilor defavorizate social precum pensionarii, dascălii şi şomerii: "Vrem un alt Guvern, 1 MAI Corect cu pensionarii" sau "Vrem un alt Guvern, 1 MAI Corect cu profesorii", precum şi "Vrem un alt Guvern, 1 MAI Corect cu şomerii".

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close