PSD se opune privatizării programelor de sănătate. "O nouă facere de partid, marca PNL"

de M.Z.    |    27 Ian 2020   •   13:49
PSD se opune privatizării programelor de sănătate. "O nouă facere de partid, marca PNL" Foto: pexels.com

PSD se opune proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate, argumentând că sănătatea este un drept constituţional pentru toţi cetăţenii, nu doar pentru cei cu venituri mari.

"PSD se opune categoric proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate. Sănătatea este un drept constituţional garantat pentru toţi cetăţenii, nu doar pentru cei cu venituri mari, aşa cum vrea PNL.

Pe înţelesul tuturor, privatizarea programelor de sănătate publică înseamnă ca bugetul pentru tratamentele mai scumpe sau cele de urgenţă să se împartă şi cu spitalele private. Deci, în mod evident, vor rămâne mai puţini bani la spitale de stat", potrivit paginii de Facebook a formaţiunii.

Social-democraţii susţin că "vor fi mai puţini pacienţi care se vor putea trata gratuit la stat şi din ce în ce în ce mai mulţi pacienţi care vor trebui să se trateze contra cost în clinicile sau spitalele private". 

"O nouă facere de partid, marca PNL: privatizarea sănătăţii românilor", scrie pe fotografia postată de PSD pe pagina de Facebook.

Proiectul este în dezbatere publică până în 28 februarie.

Sursă: Agerpres
ExitPOLL
x close