Antena 3 CNN Politică PSD şi PRM au încheiat un Protocol de colaborare la nivelul Capitalei

PSD şi PRM au încheiat un Protocol de colaborare la nivelul Capitalei

PSD şi PRM au încheiat un Protocol de colaborare la nivelul Capitalei
Sursa foto: vadim
11 Apr 2010   •   16:46

Preşedinţii organizaţiilor PSD şi PRM din Bucureşti, Marian Vanghelie, respectiv Codrin Ştefănescu, au semnat, duminică, un Protocol de colaborare la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, potrivit Mediafax.

Protocolul semnat de Vanghelie şi Ştefănescu cuprinde zece obiective comune, printre care relansarea construirii de locuinţe sociale, majorarea bugetului alocat consolidării clădirilor supuse riscului seismic, achiziţionarea de mijloace de transport în comun fabricate în România, renegocierea contractului de concesiune cu Apa Nova, dacă societatea nu investeşte în extinderea reţelei de apă şi canalizare, soluţionarea problemei câinilor fără stăpân.

Cei doi au afirmat, într-o conferinţă de presă, că acest protocol ar putea fi baza pentru o viitoare colaborare la alegerile locale din 2012, dar şi la cele parlamentare.

Anterior semnării protocolului între cele două filiale, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, prezent la aceeaşi conferinţă, a rupt protocolul pe care PDL şi PRM îl semnaseră, în iunie 2009, pentru colaborare la nivelul CGMB.

"Am făcut o repetiţie acum câteva zile, acum este spectacolul de gală, rup acest protocol, care este original, un protocol care ne-a tras în jos pe noi ca partid şi pe baza căruia mafia regimului Băsescu a crezut că poate jefui în continuare Capitala, că poate defrişa în continuare parcurile bucureştene", a afirmat el, anunţând totodată că îşi partidul său îşi retrage sprijinul politic pentru consilierii Victor Iovici, Nicu Stan şi Adrian Roşeţi.

Vanghelie a afirmat că protocolul semnat duminică va pune bazele şi pentru un eventual candidat la următoarele alegeri pentru Primăria Capitalei, el evitând să precizeze dacă PSD şi PRM s-au gândit la un candidat comun.

Preşedintele PSD Bucureşti a acuzat "şantajul" PDL pentru a-şi asigura majoritatea în CGMB.
"Între Sorin Oprescu şi actualul consiliu şi Videanu şi fostul consiliu nu există nicio diferenţă, sunt la fel de corupţi şi de incapabili", a afirmat el.

Antena3.ro



×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close