Antena 3 CNN Politică PSD: Udrea şi Guvernul Boc trebuie să-şi asume eşecul în turism, nu să dea vina pe opoziţie

PSD: Udrea şi Guvernul Boc trebuie să-şi asume eşecul în turism, nu să dea vina pe opoziţie

PSD: Udrea şi Guvernul Boc trebuie să-şi asume eşecul în turism, nu să dea vina pe opoziţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Sep 2011   •   18:42
Elena Udrea şi Guvernul Boc trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru dezastrul din Turism, nu să dea vina pe opoziţie pentru insuccesul guvernării lor, susţine într-un comunicat Partidul Social Democrat. Totodată, PSD reiterează oferta de a acorda consultanţă ministrului Turismului şi echipei acesteia, 24 de ore din 24. 

"PSD consideră că Elena Udrea şi guvernul Boc trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru dezastrul din Turism, nu să dea vina pe opoziţie pentru insuccesul guvernării lor, aşa cum au obiceiul de a proceda în ultimii ani. Atragem atenţia asupra faptului că încercarea aberantă a PDL de a da vina pe opoziţie pentru insuccesul guvernării Băsescu-Boc nu are acoperire pentru că cei care se află la guvernare sunt chiar reprezentanţii PDL. Vina pentru eşecul din turism ca şi din alte domenii, aparţin în exclusivitate actualei puteri", se arată în 
comunicat.

Conform PSD, "eşecul din turism poate fi demonstrat luând act de realitate".

"România a înregistrat în 2010 cea mai mare scădere din UE a numărului de înnoptări în unităţi turistice, iar anul în curs nu pare să aducă o îmbunătăţire la acest capitol; ultimii 2 ani au adus scăderea numărului de turişti în România cu 28%; turiştii străini scad de la an la an, Elena Udrea lăudându-se cu 1 charter din Germania pe litoralul românesc în 2010; nu există o strategie coerentă pentru dezvoltarea litoralului, iar staţiunile montane au fost pur şi simplu abandonate de Guvern", scrie PSD.

Potrivit PSD, PDL nu a fost în stare să vină cu un program de sprijinire a industriei turistice din România.

În replică, PDL a susţinut că PSD, prin denigrarea turismului românesc cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, a aruncat în derizoriu tot ceea ce sectorul turistic a reuşit să realizeze în ultima vreme.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close