Antena 3 CNN Politică PSD va ataca la Curtea Constituţională respingerea raportului SRTV de către Parlament

PSD va ataca la Curtea Constituţională respingerea raportului SRTV de către Parlament

PSD va ataca la Curtea Constituţională respingerea raportului SRTV de către Parlament
Sursa foto: Bogdan Niculescu-Duvãz
30 Mar 2010   •   17:26

PSD va ataca la Curtea Constituţională votul plenului reunit pentru respingerea raportului SRTV pe 2008 şi demiterea CA, a anunţat marţi, deputatul social-democrat, Bogdan Niculescu Duvăz
"Vă anunţăm cu această ocazie că vom sesiza CC în legătură cu votul de astăzi, vă mulţumesc", a declarat de la tribuna Parlamentului, deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz.
Social-democraţii s-au arătat nemulţumiţide faptul că Parlamentul a respins propunerea de prelungire a mandatului CA al SRTv până la numirea altui Consiliu de Administraţie, făcută de deputatul PSD Florin Iordache. El a invocat necesitatea aprobării unui raport de activitate şi a unui bilanţ financiar contabil.
"Este obligatoriu ca Parlamentul să adopte astăzi o hotărâre de prelungire a mandatului Consiliului de Administraţie până la numirea unui nou Consiliu de Administraţie. Spun asta pentru că, dacă vă uitaţi în lege, interimatul este asigurat de preşedinte, care este şi director general, dar preşedintele nu poate suplini activitatea CA. Până în data de 15 aprilie, este obligatoriu ca, din partea TVR, să fie prezentat un raport de activitate, plus un bilanţ financiar-contabil în Parlament. Acesta poate fi aprobat de CA şi vizat de preşedinte. În lipsa unui CA, nu are cine să aprobe un raport de activitate", a explicat Florin Iordache.
Alexandru Sassu a atras, la rândul său, atenţia că votarea bilanţului este exclusiv o atribuţie a CA, acesta neputând fi adoptat de directorul general.
"Mai precis, este nevoie de o şedinţă ca acest bilanţ să fie adoptat", a adăugat Sassu.
În replică, preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a arătat că nu există nicio miză de a prelungi sau nu actualul mandat cu 15 zile, deoarece mai există două articole în Legea SRTv care susţin că directorul asigură interimatul, iar numirile se fac în 15 zile lucrătoare.
"Există cadru legislativ pentru ca instituţia să continue sub activitatea domnului Sassu. Mi-aş fi dorit ca domnul Sassu să nu vină cu pretextul de a se prelungi mandatul pentru a depune bilanţul financiar pe 2009. SRR a făcut, TVR nu", a mai spus Turcan.
Propunerea lui Iordache a fost respinsă cu voturi 76 de voturi "pentru", 198 "împotrivă" şi o abţinere.
Raportul de activitate pe anul 2008 al Televiziunii Române a fost respins, marţi, de plenul reunit al Parlamentului, cu 195 voturi "pentru", 78 - "împotrivă" şi 3 - "abţineri", votul negativ al parlamentarilor echivalând cu demiterea lui Alexandru Sassu din fruntea TVR.
Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close