Antena 3 CNN Politică PSD vrea modificarea tipului de republică la pachet cu trecerea la Parlamentul unicameral

PSD vrea modificarea tipului de republică la pachet cu trecerea la Parlamentul unicameral

PSD vrea modificarea tipului de republică la pachet cu trecerea la Parlamentul unicameral
Sursa foto: Mircea Geoanã
14 Dec 2009   •   15:54

Birourile permanente ale celor două Camere vor fi reunite pentru a convoca, în această săptămână, un plen reunit în care să fie validat referendumul privind reducerea numărului de parlamentari şi instituirea unui Parlament unicameral, a declarat luni liderul PSD, Mircea geoană. El a arătat că în calitate de preşedinte al Senatului va dispune reunirea celor două conduceri legislative pentru a se face primul pas spre implemntarea voinţei alegătorilor. Social-democraţii au însă de gând să profite de reactivarea comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei pentrua propune şi modificarea tipului de republicvă în paralel cu modificările care vor fi efectuate pentru trecere Parlamentului român de la bicameralism la unicameralism.
"Suntem dispuşi şi sunt dispus să contribuim la o dezbatere sănătoasă şi temeinică cu privire la tipul de republică pe care ni-l propunem pentru începutul secolului XXI . Am luat decizia să convocăm Birourile permanente reunite ale celor două Camere astfel încât în această săptămână să putem să avem un plen reunit care să constate şi validarea referendumului pentru modificarea Constituţiei, conform deciziei poporului român. De aceea, vom propune şi declanşarea procedurilor parlamentare pentru modificarea Constituţiei", a declarat Geoană, după şedinţa BPN al PSD.
77,78% dintre românii care şi-au exercitat dreptul de vot în primul tur al alegerilor prezidenţiale au optat la referendum pentru reducerea parlamentului la o singură cameră legislativă, în timp ce 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari la 300 de reprezentanţi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close