Antena 3 CNN Politică Q&A. Spovedania politicienilor înainte de Paşte

Q&A. Spovedania politicienilor înainte de Paşte

Q&A. Spovedania politicienilor înainte de Paşte
Sursa foto: Foto: VideoNews
11 Apr 2015   •   22:15
Alessandra Stoicescu a pregătit o ediţie specială a emisiunii Q&A de Sâmbăta Mare, alături de maestrul Dorel Vişan şi fostul ministru Daniel Barbu. 
 
În contextul sărbătorilor pascale, emisiunea a prezentat un material special, cu păcatele oamenilor politici, după cum au recunoscut chiar ei. 
 
"Shakesperea spune prin gura lui Hamlet despre om: "Ce lucrare extraordinară este omul. Cât de nenumărate sunt calităţile lui. Cât de demn şi de măreţ este portul şi mişcarea. Înger în fapte şi zeu în năzuinţă. Coroana lumii şi pildă pentru dobitoace. Este cea mai frumoasă definiţie a omului pe care am auzit-o. Omul, prin moarte, este egal cu dobitoacele, dar prin păcat cade sub ele. Şi nu trebuie decât să ne uităm în jurul nostru ca să vedem acest lucru."
 
Fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu, a explicat că oamenii politici în primul rând trebuie să îşi amintească din vorbele lui Iisus, care spunea cât de important este pentru un om cu putere să îi slujească pe ceilalţi. 
 
Chestiunea ieftină este aceea de a spune că "am mai minţit", "m-am mai uitat după fete", dar nu. Păcatele sunt exact unde e şi puterea de cele mai multe ori. Sigur, la politicieni păcatele ţin de felul în care îţi exerciţi puterea. Sunt două lucruri esenţiale care te definesc ca discipol al lui Iisus. "Nu e lucru mai mare pe lume decât ca cineva să îşi dea viaţa pentru prietenii lui". "Cine vrea să fie mai mare trebuie să îi slujească pe toţi ceilalţi". Îţi arăţi puterea slujindu-i pe alţii. Trebuie să te porţi ca şi cum ai fi cel mai modest şi mai puţin important membru al organizaţiei pe care, în mod formal, o conduci", a explicat Barbu. 
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close