Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: Multe mecanisme în afara statului de drept îl protejează pe Traian Băsescu

Radu Tudor: Multe mecanisme în afara statului de drept îl protejează pe Traian Băsescu

Radu Tudor: Multe mecanisme în afara statului de drept îl protejează pe Traian Băsescu
07 Sep 2014   •   11:47
Dosarul de spălare de bani al lui Traian Băsescu a fost închis cu trei zile înainte ca acesta să devină preşedinte, deşi motivul clasării este imunitatea prezidenţială. "Lumea Justiţiei" a dezvăluit că Traian Băsescu a depus jurământul pe 20 decembrie 2004, dar dosarul acestuia a fost închis pe 17 decembrie.
 
Subiectul a fost dezbătut în emisiunea "News Magazine", la Antena 3. 
 
Radu Tudor, realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", a explicat că se descoperă din ce în ce mai multe mecanisme care îl protejează pe Traian Băsescu. 
 
"Descoperim multe mecanisme în afara statului de drept, care îl protejează pe Traian Băsescu. A început în 2004 şi s-a terminat în 2012. Trecem prin modul dubios în care a fost reales în 2009 şi avem un lanţ de grave probleme instituţionale care i-au pus la adăpost mandatul de preşedinte al lui Traian Băsescu."
 
De asemenea, Radu Tudor a explicat că declaraţia preşedintelui conform căreia a reuşit să înghenuncheze sistemul este o interpretare "murdară" a unei alte realităţi. 
 
"Mie mi se pare că a îngenuncheat în faţa sistemului. Reciproc s-au îngenuncheat, în funcţie de interese. Putem să ne imaginăm cu toţii aceste două ipostaze. Este o interpretare absolut murdară a actualului chiriaş de la Cotroceni. Serviciile secrete şi procurorii au devenit principalele arme ale regimului Băsescu, principalele mecanisme de reglare a unor interese personale ale preşedintelui", a conchis Radu Tudor. 
 

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close