Raluca Turcan o sfătuiește pe Liliana Turoiu Udrea să nu candideze pentru președinția ICR

07 Apr 2017   •   15:20
Raluca Turcan o sfătuiește pe Liliana Turoiu Udrea să nu candideze pentru președinția ICR Foto: Facebook/Raluca Turcan

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat vineri, că apreciază hainele create de Liliana Turoiu Udrea, dar o sfătuieşte să nu candideze pentru preşedinţia Institutului Cultural Român (ICR). 

Întrebată de jurnalişti cum vede propunerea PSD pentru ICR, Raluca Turcan a răspuns că este una "improvizată". 

"Doamna Ţuroiu Udrea este o creatoare de modă renumită, căutată şi apreciată. Sunt convinsă că doamna este de bună credinţă, însă mi-aş dori ca doamna Ţuroiu Udrea să nu devină victima PSD-ului, aşa cum au devenit şi alţi oameni de bună credinţă, victimele PSD-ului. Una este să fii un creator de modă cu haine admirate, inclusiv de mine, şi una este să ajungi în fruntea unei instituţii de cultură şi unde să militezi pentru interesele culturale ale României. Nu pot fi confundate planurile de a promova imaginea României prin cultură, în străinătate, cu imaginea unor ţinute frumoase, în ochii celorlalţi. E foarte posibil ca doamna să fi fost păcălită şi să i se spună că dacă are haine frumoase, poate că în fruntea ICR-ului ar putea să şi le promoveze mai bine. E păcălită şi îmi pare rău pentru ea. Eu dacă aş fi în locul ei, m-aş retrage fiindcă este mult prea frumos ceea ce face şi un exemplu de întreprinzător român care a reuşit, ca PSD-ul să îşi bată joc de munca ei", a spus Raluca Turcan. 

Liderul PNL a reamintit că liberalii îi propun pe Radu Carp, secretar executiv al partidului, şi Irina Cornişteanu, director al ICR Viena, pentru funcţiile de preşedinte, respectiv vicepreşedinte al ICR. 

Sursă: Agerpres
Parteneri
sati
x close