Antena 3 CNN Politică Răsturnare de situație. Care este motivul pentru care Călin Popescu Tăriceanu va candida la Primăria Capitalei

Răsturnare de situație. Care este motivul pentru care Călin Popescu Tăriceanu va candida la Primăria Capitalei

După ce membrii Biroului Politic al formațiunii ALDE au decis, prin unanimitate de voturi, ca liderul partidului să candideze la Primăria Generală a Capitalei, Călin Popescu Tăriceanu a făcut și primele declarații cu privire la motivele care au dus la această decizie.

Răsturnare de situație. Care este motivul pentru care Călin Popescu Tăriceanu va candida la Primăria Capitalei
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    06 Aug 2020   •   12:41

"Sigur că experienţa pe care am acumulat-o ca premier, politic vorbind şi ca preşedinte al Senatului, este extrem de utilă pentru a avea şi a clădi o strategie şi o viziune pentru Bucureşti.

Mă consider în situaţia de a avea o anumită responsabilitate şi o obligaţie nu numai faţă de electoratul liberal, ci şi faţă de colegii mei de partid. Trebuie să fiu alături de soldaţi pe câmpul de bătălie. Este şi un îndemn serios la luptă pentru toate organizaţiile ALDE din ţară", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit DC News.

Călin Popescu Tăriceanu va candida la Primăria Capitalei

Membrii Biroului Politic ai ALDE au hotărât, joi, prin unanimitate de voturi, ca liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, să candideze pentru Primăria Generală a Capitalei.

Hotărârea Biroului Politic al ALDE a fost luată după ce negocierile cu PSD pentru formarea unei alianțe pentru București au eșuat.

Până în acest moment, și-au mai anunțat candidatura Gabriela Firea (PSD) și Nicușor Dan, susținut de PNL și USR.

Eugen Tomac: Vom merge cu Traian Băsescu

De asemenea, Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat marți că Traian Băsescu va fi candidatul partidului la Primăria Capitalei. De asemenea, acesta a criticat decizia PNL și USR-PLUS de a exclude de la negocierile pentru București partidul pe care îl conduce: „Că va pierde Nicușor este meritul USR”.

„Noi nu am vrut să mergem cu un candidat propriu, dar vom merge cu Traian Băsescu să obținem un capital politic care să ne permită să avem vocea noastră politică. Este opțiunea noastră și pe candidatura domnului președinte vom miza la alegerile locale. Atâta timp cât aroganța celorlalți ne-a împins în această situație, nu ne mai poate acuza acum nimeni. Vom merge către cetățeni și le vom cere votul. Că va pierde Nicușor este meritul USR, nu al PMP”, a declarat, la Digi24, Eugen Tomac.

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close