Antena 3 CNN Politică Răzvan Murgeanu (PD-L) şi Robert Ionescu (PNG) sunt viceprimarii Bucureştiului

Răzvan Murgeanu (PD-L) şi Robert Ionescu (PNG) sunt viceprimarii Bucureştiului

Răzvan Murgeanu (PD-L) şi Robert Ionescu (PNG) sunt viceprimarii Bucureştiului
27 Iun 2008   •   09:59

Răzvan Murgeanu, de la PD-L, şi Robert Ionescu, de la PNG, au fost aleşi, vineri, viceprimarii Municipiului Bucureşti, după ce au întrunit majoritatea voturilor în Consiliul General al Capitalei. PD-L şi PNG deţin 28 de consilieri la Bucureşti, faţă de PSD, PNL şi PRM, care au împreună doar 27. Partidul Social-Democrat a anunţat că va contesta votul, deşi cei doi viceprimari au fost deja validaţi.

Robert Ionescu a fost ales cu 34 de voturi pentru, iar Murgeanu - cu 51 din 52. Ionescu a declarat, pentru Antena 3, că victoria sa este un prilej pentru ca PNG să se impună în viaţa politică. Colegul său, Murgeanu, aflat la al doilea mandat, spune că va avea o colaborare corectă şi corentă cu primarul general Sorin Oprescu.

În schim, primarul general se abţine de la comentarii, spunând că aceasta este hotărârea partidelor şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Sorin Oprescu se va întâlni, luni, cu cei doi vicepriamri, pentru a stabili responsabilităţile.

Democrat liberalul Răzvan Murgeanu avea susţinerea social democraţilor pentru obţinerea postului de viceprimar. Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie a precizat, însă, că susţinerea lui Murgeanu era condiţionată de numirea în al doilea fotoliu de viceprimar a lui Bogdan Georgescu, liderul de tineret al filialei PSD Bucureşti.

Noul edil şef al Capitalei, Sorin Oprescu îşi dorea ca al doilea post de viceprimar să revină PNL.

"I-am sugerat lui Adriean Videanu că poate ar fi mai corect ca al doilea viceprimar să fie din zona liberală. Aşa e mai corect, având în vedere că aşa au dorit cetăţenii?, spunea primarul general, citat de Mediafax.

Pe de altă parte, secretarul general al PNL, Dan Motreanu, declara, în urmă cu câteva zile, că partidul din care face parte nu doreşte să se implice în nicio combinaţie politică la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Acelaşi anunţ a venit şi din partea Partidului România Mare.

Noul Consiliul General al Capitalei are în componenţă 55 de consilieri, dintre care 24 de la PD-L, 16 de la PSD, opt de la PNL, patru de la PNG şi trei de la PRM.



Antena3

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close