Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, după tragedia de la CE Oltenia în care au murit trei mineri: "Îmi veţi prezenta primele concluzii şi măsuri concrete"

Nicolae Ciucă, după tragedia de la CE Oltenia în care au murit trei mineri: "Îmi veţi prezenta primele concluzii şi măsuri concrete"

Premierul Nicolae Ciucă a cerut măsuri concrete atât împotriva celor care se fac vinovați de producerea accidentului, cât și măsuri concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia, după accidentul de ieri, de la Complexul Energetic Oltenia.

Nicolae Ciucă, după tragedia de la CE Oltenia în care au murit trei mineri: "Îmi veţi prezenta primele concluzii şi măsuri concrete"
de Ioana Mircea    |    18 Ian 2023   •   11:53

Nicolae Ciucă a transmis că vrea până săptămâna viitoare concluziile, dar şi măsurile împotriva celor care se fac vinovați de producerea accidentului. Totodată, el cere şi măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia.

„Până săptămâna viitoare, în ședința de guvern, îmi veți prezenta primele date și concluzii, cu măsuri concrete atât împotriva celor care se fac vinovați de producerea accidentului, cât și măsuri concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia”, a afirmat premierul.

El spus că atât Ministerul Energiei, cât și Ministerul Muncii, prin Inspecția Muncii, vor continua activitatea de verificare și cercetare a cauzelor producerii accidentului.

Din păcate, ieri a avut loc un accident tragic la Complexul Energetic Oltenia, în care și-au pierdut viața trei muncitori în carieră.

"Doresc să transmit condoleanțe familiilor celor trei muncitori. Încă din primul moment am decis ca autoritățile să se deplaseze la fața locului. Am transmis ministrului Energiei să se deplaseze urgent în județul Gorj și să facă analiza și să ia primele măsuri la fața locului", a precizat Nicolae Ciucă.

Trei persoane au murit și 10 au ajuns la spital în urma accidentului produs ieri la exploatarea minieră Mătăsari din județul Gorj, au anunțat echipele de intervenție la finalul misiunii.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close