Antena 3 CNN Politică Revocarea la Senat, în viziunea lui Geoană: De la ?Războiul Stelelor? la seria "Die Hard", partea a treia

Revocarea la Senat, în viziunea lui Geoană: De la ?Războiul Stelelor? la seria "Die Hard", partea a treia

Revocarea la Senat, în viziunea lui Geoană: De la ?Războiul Stelelor? la seria "Die Hard", partea a treia
Sursa foto: Mircea Geoanã
17 Mar 2010   •   15:09

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană face pomelnicul filmelor americane în încercarea de a găsi un corespondent care să reflecte cât mai fidel pentru situaţia de blocaj legislativ existentă la Senat pe fondul încercării actualei putere de debarcare a sa din funcşie. Dacă, marţi Geoană compara încercarea PDL de a adresa conducerii Senatului o nouă cerere de revocare a sa din funcţie ca una din "Războiul Stelelor, episodul 2, la care scorul este acelaşi", miercuri el a trecut din registrul SF în cel al filmelor de acţiune.
Referindu-se la blocajul de astăzi din plenul Senatului, Geoană a susţinut că este episodul 3 sau 4 din seria "Die Hard" şi a anunţat că va convoca luni un Birou Permanent pentru aprobarea programului de lucru, cu o zi de plen suplimentară, probabil marţi.
"Episodul trei sau patru din serialul ŤDie Hartť la Senatul României. Glumesc puţin. Am avut dimineaţă o brumă de speranţă că înţelepciunea şi normalitatea vor reveni în Senat şi am salutat decizia iniţială a grupului PDL de a lăsa deoparte subiectul politic al revocării preşedintelui Senatului, pentru a ne putea întoarce la subiecte importante. Am înţeles că am asistat la o schimbare de tactică, dar nu de strategie", a afirmat Geoană după şedinţa de plen de miercuri.
El a apreciat că actuala putere s-a folosit de grupul "aşa-zişilor independenţi" pentru a se ridica un subiect de la care a plecat această situaţie în Senat.
"Regret faptul că în final senatorii majorităţii PDL, UDMR şi independenţi au votat împotriva programului de lucru pe săptămâna viitoare", a mai spus Geoană, calificând votul majorităţii drept o dovadă a intenţiei de boicotare a activităţii Senatului.
Geoană a mai anunţat că va propune, pentru lunea viitoare, un Birou Permanent care să corijeze "votul nefericit" de miercuri, când s-a respins programul de lucru pentru toată săptămâna viitoare. "Voi propune şi o zi suplimentară de plen în Senat, probabil marţi, pentru a încerca să recuperăm întârzierea pe care acţiunea neconstituţională a PDL a provocat-o", a spus el.
"Sunt lucruri care ard şi sunt importante. Jocul de-a poliţistul rău - poliţistul bun pe care îl practică PDL a început să funcţioneze. Probabil că săptămâna viitoare va fi invers", a conchis preşedintele Senatului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close