Antena 3 CNN Politică Revocarea lui Geoană, reîncălzită de independenţi sub forma sancţionării cu suspendarea

Revocarea lui Geoană, reîncălzită de independenţi sub forma sancţionării cu suspendarea

Revocarea lui Geoană, reîncălzită de independenţi sub forma sancţionării cu suspendarea
Sursa foto: Mircea Geoanã
22 Mar 2010   •   14:04

Liderul senatorilor independenţi, Liviu Câmpanu, a anunţat luni că va cere introducerea pe ordinea de zi a Biroului Permanent a solicitării de sancţionare a lui Mircea Geoană. El a reclamat că documentul a fost înregistrat oficial, dar nu apare pe ordinea de zi a şedinţei de luni a conducerii Senatului.
"Mi se pare o atitudine absolut corectă de luat în discuţie. Este vorba de o sancţiune care se aplică în general senatorilor în baza articolului 196 din regulamentul Senatului. Motiv pentru care, la începera şedinţei de Birou, voi cere punerea pe ordinea de zi", a declarat, înaintea şedinţei Biroului Permanent, Liviu Câmpanu.
El a mai precizat că a depus solicitarea de sancţionare la Secretariatul General, la Biroul Permanent în 17 martie.
"Nu vreau să fac speculaţii cu privire la cine are un rol important în oprirea acestui document pe ordinea de zi. Problema este simplă, din punctul meu de vedere, luând în discuţie faptul că, în momentul în care am mers să înregistrez acest lucru, doamna care cu care lucram de la Biroul Permanent a început să ne întrebe dacă există grupul independenţilor înscris în Senat, să aducem stenograma să vedem dacă există", a arătat Câmpanu.
Liviu Câmpanu a reiterat că cererea de sancţionare depusă de grupul senatorilor independenţi se bazează pe articolul 66, aliniatul 4 din Regulamentul Senatului, potrivit căruia orice grup parlamentar desemnează un reprezentant în Comisia de regulament.
"Vorbeam foarte mult de lipsurile din Regulamentul la care noi lucrăm în momentul de faţă, dar este singurul loc din Regulament în care se specifică clar că aceste repartiţii în Comisia de regulament nu se face conform algoritmului rezultat din alegeri. Poate este o scăpare a Regulamentului, poate trebuie modificat acest lucru, dar asta avem şi pe asta lucrăm", a mai spus liderul senatorilor independenţi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu, şefa ANM, anunță ploi însemnate și frig, în mare parte din țară
x close