Antena 3 CNN Politică Rovana Plumb: Acordarea alocaţiei în funcţie de venituri, anticonstituţională şi discriminatorie

Rovana Plumb: Acordarea alocaţiei în funcţie de venituri, anticonstituţională şi discriminatorie

Rovana Plumb: Acordarea alocaţiei în funcţie de venituri, anticonstituţională şi discriminatorie
Sursa foto: Rovana Plumb
19 Feb 2010   •   14:10

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb a criticat vineri, ca neconstituţională şi discriminatorie măsura propusă de ministrul Muncii, Mihai Şeitan, de acordare a alocaţiilor în funcţie de veniturile părinţilor.
"O măsură anticonstituţională, o măsură care nu are la bază niciun fel de studiu privind consecinţele pe plan social pentru viitorul României. Chiar dacă am putea să înţelegem că există o perioadă de criză în acest moment, alocaţia pentru copii din punctul nostru de vedere constituie o investiţie şi nu trebuie privită ca şi o cheltuială", a afirmat Plumb.
Europarlamentara consideră că o astfel de măsură, care separează copiii pe categorii, este "discriminatorie", încălcând principiul şanselor egale. "Departajând copiii pe categorii, categoria copiilor care provin din familii cu venituri reduse şi copiii care provin din familii cu venituri mai mari, aceasta ar conduce la o discriminare a copiilor şi, în această situaţie, nu mai putem vorbi despre şanse egale", a mai spus Rovana Plumb.
Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a anunţat vineri că alocaţiile pentru copii vor fi acordate numai în funcţie de câştigurile părinţilor şi că sistemul de acordare a acestora va fi reanalizat, astfel încât această formă de ajutor financiar să nu mai fie acordată celor care provin din familii cu venituri mari,. Ministrul a precizat că ministerul intenţionează să plafoneze şi acordarea tuturor prestaţiilor sociale, astfel încât doar persoanele care au realmente nevoie de ajutor să beneficieze de acesta.
Antena3.ro

×
Parteneri
Pensiile care vor creşte cu 80%-90% din septembrie
x close