Antena 3 CNN Politică Sălaj. Un preot ortodox ameninţă bătrânii că nu îi va înmormânta dacă nu merg la vot

Sălaj. Un preot ortodox ameninţă bătrânii că nu îi va înmormânta dacă nu merg la vot

Sălaj. Un preot ortodox ameninţă bătrânii că nu îi va înmormânta dacă nu merg la vot
15 Iun 2008   •   11:19

Biroul Electoral Judeţean a fost sesizat, duminică, de către candidatul independent la primăria Ptopiş, Pisek Francisc. Motivul: preotul comunei, Alexandru Chira, vizitează gospodăriile oamenilor şi îi ameninţă că nu îi mai înmormântează dacă nu se duc la vot şi nu pun ştampila pe numele candidatului PD-L, transmite Mediafax.

"Având în vedere sesizarea cu privire la acest caz, organele de Poliţie trebuie să intervină. Nu este de competenţa BEJ această situaţie, dar nu e un lucru firesc gestul preotului", a spus preşeditele BEJ Sălaj, citat de Mediafax.

Francisc, a declarat corespondentului Mediafax că preotul ortodox face campanie pentru PDL pentru că este rudă cu acesta.

"Preotul ortodox din comună a mers la persoanele vârstnice acasă şi le-a ameninţat că nu le va îngropa, când va fi cazul, dacă nu merg la vot şi nu îl aleg pe candidatul PD-L. Înţeleg că suntem în campanie, dar aşa ceva nu este permis. Stau bătrânii pe uliţe şi plâng că nu vor fi îngropaţi, lucru total absurd. Sper ca după sesizarea mea să se ia măsuri. Nu e prima dată când preotul merge acasă la oameni pentru a face campanie electorală. Face asta întrucât candidatul PDL la Primărie îi este cumnat", a declarat candidatul independent.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close