Antena 3 CNN Politică Sârbu are interdicţie să intre în noul guvern Boc. Geoană a cerut şi a primit vot de încredere în PSD

Sârbu are interdicţie să intre în noul guvern Boc. Geoană a cerut şi a primit vot de încredere în PSD

Sârbu are interdicţie să intre în noul guvern Boc. Geoană a cerut şi a primit vot de încredere în PSD
Sursa foto: Mircea Geoanã
18 Dec 2009   •   14:43

Vicepreşedintele PSD, Marian Sârbu nu are şanse să devină ministru al Muncii în viitorul guvern Boc decât dacă trece peste voinţa partidului. Surse social-democrate susţin că mai toţi liderii de partid, inclusiv Mircea Geoană s-au pronunţat în cadrul CExN-ului de astăzi împotriva propunerii ca Marian Sârbu să accepte oferta de a face parte din guvernul Emil Boc. La rândul său, preşedintele Mircea Geoană a solicitat colegilor de partid acordarea unui vot de încredere, în condiţiile în care autoritatea sa este din ce în ce mai contestată de unii lideri din teritoriu, precum Marian Oprişan. Forul PSD i-a dat acest vot în favoarea sa, singura excepţie înregistrată fiind trecută în contul liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan care a invocat faptul că CExN nu este forul statutar abilitat să acorde un asemenea vot de încredere.

Vicepreşedintele PSD, Marian Sârbu a fost refuzat şi criticat de cea mai mare parte a liderilor PSD prezenţi la CEx pentru intenţia sa de a prelua funcţia de ministru al Muncii într-un nou Guvern Boc. Descurajat, acesta nu a mai propus nici un vot pe ceastă teemă, susţin sursele citate, deşi a încercat să-şi prezinte colegilor punctul de vedere.

Conducerea PSD i-a sugerat că PSD se va spăla pe mâini şi îi vor retrage sprijinul politic în cazul în care Sârbu va decide să ia o decizie pe această temă în defavoarea partidului. Social-democraţii i-au solicitat să nu facă acest pas deoarece ar angaja partidul la guvernare, o stare de lucruri nedorită în prezent.

La rândul său, Mircea Geoană a solicitat o confirmare a sprijinului partidului în fruntea PSD, membrii CEx reinvestindu-l aproape toţi prin vot cu încrederea lor, susţin sursele citate. Cerut de mai mulţi lideri din teritoriu, precum Marian Oprişan, votul de încrederea ar fi constituit o testare a capacităţii de rezistenţă a actualului lider de partid înainte de viitorul Congres din primăvară. De altfel, singurul social-democrat care s-a opus acordării acestui vot a fost liderul de Vrancea, Marian Oprişan care a atras atenţia că această procedură nu se regăseşte printre competenţele CEx, ci ale Congresului PSD.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close