Antena 3 CNN Politică Scandal la lansarea unui raport despre romi: 5 persoane, date afară de SPP-iştii preşedintelui Băsescu

Scandal la lansarea unui raport despre romi: 5 persoane, date afară de SPP-iştii preşedintelui Băsescu

Scandal la lansarea unui raport despre romi: 5 persoane, date afară de SPP-iştii preşedintelui Băsescu
Sursa foto: Traian Bãsescu
22 Feb 2010   •   13:34

Cinci membri ai Alianţei Civice a Romilor au fost daţi afară de către ofiţerii SPP din sala în care a fost lansat, luni, Raportul asupra Strategiei de îmbunătăţire a situaţiei romilor, la carea participat şi preşedintel Traian Băsescu. SPP-iştii au intervenit în forţă în momentul în care cele cinci persoane au protestat foarte vocal faţă de neimplicarea autorităţilor în protecţia acestei etnii, perturbând finalul discursului ţinut de şefului statului la acest eveniment.
Reprezentanţii Alianţei Civice a Romilor au ascultat în linişte discursul preşedintelui Traian Băsescu, aflat la eveniment, după care au început să protesteze faţă de neimplicarea autorităţilor în susţinerea romilor.
Ei au afişat fulare pe care scria "10 ani de strategii, canci rezultate" şi au acuzat Guvernul şi celelalte autorităţi că nu se implică suficient în protecţia romilor.
Reprezentanţii Alianţei Civice a Romilor şi-au dirijat ulterior criticile spre preşedinte, imputându-i apelativul "ţigancă împuţită" folosit în urmă cu câţiva ani, într-o discuţie privată, dar au amintit şi de afirmaţiile recente ale ministrului de Externe, Teodor Baconschi, conform căruia există "nişte probleme fiziologice, naturale, de infracţionalitate în sânul unora dintre comunităţile româneşti, în special în rândul comunităţilor cetăţenilor români de etnie romă".
Protestatarii au fost rapid scoşi din sală de către ofiţerii Serviciului de Protecţie şi Pază, deşi şeful statului le-a spus că se pot exprima.
"Nu ne lăsaţi să ne exprimăm", au strigat protestatarii, iar preşedintele Băsescu le-a răspuns: "Exprimaţi-vă, fraţilor, cine nu vă lasă?", în timp ce aceştia erau însă scoşi din sală de către ofiţerii SPP.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close