Antena 3 CNN Politică Scenariul blocajului se repetă la Senat: Ordinea de zi respinsă de parlamentarii Puterii

Scenariul blocajului se repetă la Senat: Ordinea de zi respinsă de parlamentarii Puterii

Scenariul blocajului se repetă la Senat: Ordinea de zi respinsă de parlamentarii Puterii
Sursa foto: Senat
16 Mar 2010   •   17:02

Majoritatea guvernamentală de la Senat a respins marţi ordinea de zi propusă şi votată în Biroul Pemanent al acestei camere după ce preşedintele Senatului, Mircea Geoană nu a dat curs din nou solicitării PDL de introducerii a cererii de revocare a sa din funcţie. Cu 42 de voturi pentru şi 42 împotrivă, ordinea de zi propusă de Geoană a fost respinsă în plen. Grupul social-democraţilor a cerut pauză de consultări între liderii de grup pentru un sfert de oră.

O oră de dispute pe marginea votării ordinii de zi a avut acelaşi deznodământ ca miercurea trecută. După ce senatorii PDL au solicitat stoparea etapei declaraţiilor politice pe motiv că nu a fost votată de ordinea de zi a plenului
preşedintele Senatului, Mircea Geoană a supus votului agenda de lucru a şedinţei de marţi decisă în Biroul Permanent, pe care se aflau numai proiecte de lege, nu şi cererea de revocare.

"Aţi solicitat să întrupunem declaraţiile politice, aveţi în mape ordinea de zi, vă rog să votaţi", a anunţat Geoană, deşi finalitatea era deja cunoscută.

În lipsa acceptării cererii lor de discutare a procedurii de revocare a şefului Senatului, cei 42 de parlamentari ai puterii au votat împotriva proiectului ordinii de zi. Senatorii PSD şi PNL au adunat 42 de voturi pentru.

"Nu a întrunit numărul necesar de voturi", a conchis Geoană, înainte de a cere liderilor de grup să găsească o soluţie pentru a se ieşi din "situaţia de indecizie".

Este a două oară când lucrările Senatului intră în blocaj legislativ după plenul de miercurea trecută în care lupta pentru revocarea preşedintelui Senatului a făcut ca nici un proiect de lege aflat pe agenda de lucru să nu treacă de această cameră şi nici măcar să fie discutat de către senatori.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, la doar un procent distanţă de înghețarea pensiilor
x close