Antena 3 CNN Politică Şedinţa Camerei Deputaţilor s-a încheiat. Zgonea: Sesizarea PDL este neîntemeiată

Şedinţa Camerei Deputaţilor s-a încheiat. Zgonea: Sesizarea PDL este neîntemeiată

Şedinţa Camerei Deputaţilor s-a încheiat. Zgonea: Sesizarea PDL este neîntemeiată
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Iul 2012   •   10:11
UPDATE 13.00 - Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, duminică, după şedinţa conducerii acestei camere, că punctul de vedere al instituţiei este că sesizarea PDL pe hotărârea Parlamentului privind referendumul este neîntemeiată.
   
"Articolul este clar, noi nu intrăm în competenţele Curţii, că nu avem cum, Constituţia este clară. Validarea (referedumului - n.r.) se face de către Curtea Constituţională, noi nu trebuie decât să luăm act de acel document, asta e procedura", a susţinut Zgonea.
   
El i-a acuzat pe democrat-liberali de faptul că "au umplut spaţiul public cu minciuni".
 
"Am ajuns datorită PDL să suspectăm legea. (...) Aceste articole standard nu au fost niciodată contestate, ele au fost făcute de comun acord şi în 2007", a mai afirmat Zgonea.


Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor
a fost convocat în şedinţă, duminică, la ora 11.30. Potrivit primelor informaţii, PDL a cerut o poziţie cu privire la legile contestate la Curtea Constituţională a României (CCR).

PDL a contestat cele două legi ale referendumului. PDL aşteaptă un răspuns şi privind legea CCR.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, duminică, înaintea şedinţei conducerii Camerei Deputaţilor, că partidul a contestat o prevedere din hotărârea Parlamentului pentru stabilirea datei referendumului, întrucât aceasta este ambiguă şi ar putea lasă loc unei decizii neconstituţionale, informează Mediafax.

"Este foarte ambiguu şi, atât timp cât avem experienţa a ceea ce s-a întâmplat în săptămâna aceea dubioasă şi neagră, ne gândim că, dacă Curtea invalidează, Parlamentul nu va ţine cont de asta, va spune că nu ţine cont de asta şi cine ştie ce hotărâre va lua. Mi se pare corect să atacăm", a spus Toader.


×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close