Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu: Nu l-aş aprecia pe Dacian Cioloş ca acum, dacă ar intra în PNL

Alina Gorghiu: Nu l-aş aprecia pe Dacian Cioloş ca acum, dacă ar intra în PNL

Alina Gorghiu: Nu l-aş aprecia pe Dacian Cioloş ca acum, dacă ar intra în PNL
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    02 Oct 2016   •   11:47

Alina Gorghiu pare să nu mai fie pe aceeași lungime de undă cu președintele Klaus Iohannis.

Șefa PNL, Alina Gorghiu, a spus că nu l-ar mai respecta pe premierul Dacian Cioloș dacă s-ar înscrie în partid înainte de alegerile parlamentare din decembrie 2016.

Declarația Alinei Gorghiu vine la câteva zile după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Dacian Cioloș să-și exprime deschis susținerea față de un partid și l-a avertizat că nu va mai accepra un premier neînregimentt politic.

”În opinia mea, nu l-aş aprecia cum îl apreciez acum (pe Dacian Cioloş - n.r.) dacă ar intra în PNL, pentru că ar însemna să îşi încalce cuvântul de onoare”, a spus Gorghiu. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că, după alegerile parlamentare din acest an, nu va nominaliza în funcţia de premier o persoană independentă politic. 

"După alegerile parlamentare nu voi nominaliza persoane independente politic pentru poziţia de premier al României", a precizat şeful statului, după ce a participat la reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European, care are loc la Bucureşti.

El a subliniat că, după alegerile parlamentare, România va avea un guvern politic. 

"Asta înseamnă că toată lumea va reprezenta un partid. Aşa funcţionează democraţia", a precizat şeful statului. 

Întrebat dacă este de luat în calcul apropierea lui Dacian Cioloş de PNL, preşedintele Klaus Iohannis a spus că răspunsul trebuie să îl dea chiar premierul. 

"Este o întrebare la care Cioloş cred că va trebui să răspundă în perioada următoare fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage sau dacă doreşte să-şi continue anumite proiecte şi recunosc că personal cred că ar face bine să continue proiectele începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, sigur după alegerile parlamentare", a declarat preşedintele.

×
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close