Antena 3 CNN Politică Semnal spre PNL: UDMR, deschisă la orice formulă de guvernare. Marko va iniţia un dialog cu Boc (VIDEO)

Semnal spre PNL: UDMR, deschisă la orice formulă de guvernare. Marko va iniţia un dialog cu Boc (VIDEO)

Semnal spre PNL: UDMR, deschisă la orice formulă de guvernare. Marko va iniţia un dialog cu Boc (VIDEO)
Sursa foto: Marko Bela
08 Dec 2009   •   12:45

UDMR este deschis pentru negocieri cu toate partidele pentru formarea unui guvern care să ofere stabilitatea guvernamentală necesară bazată pe o majoritate parlamentară transparentă şi pe un program corespunzător privind combaterea crizei, a declarat preşedintele formaţiunii Marko Bela. Liderul Uniunii a precizat că deja a convenit cu omologul său de la PDL, Emil Boc, necesitatee unei întâlniri cât mai rapide pentru un dialog pe această temă. Marko a susţinut că încă nu se poate vorbi încă despre negocieri şi a sugerat aliaţilor liberali că doreşte să continue colaborarea cu ei, inclusiv în noile condiţii politice, cu un Klaus Iohannis auto-recuzat pentru postul de premier şi Traian Băsescu pe punctul de a obţine un nou mandat de preşedinte. În ceea ce priveşte varianta unui Executiv condus de un liberal, Marko Bela a spus că este pe placul udemeriştilor, dar că nu vor face din asta o condiţie exclusivă în cazul în care ceilalţi actori politici nu vor fi de acord.


MARKO: UDMR, DESCHIS LA ORICE FORMULĂ DE GUVERNARE


UDMR ar dori să continue relaţia apropiată de colaborare cu PNL şi pe viitor, în contextul necesităţii constituirii unui nou guvern, dar pare dispus să meargă şi singur la guvernare alături de PDL în cazul în care liberalii se vor încăpăţâna să refuze colaborarea cu partidul condus de Emil Boc sau vor face din primirea postului de premier o condiţie exclusivă, a sugerat liderul Uniunii, Marko Bela, după şedinţa Consiliului Permanent al formaţiunii.
?Am întărit intenţia noastră de a colabora cât mai strâns cu PNL, cu care avem o experienţă îndelungată de colaborare atât în guvern, cât şi în opoziţie. În rest, UDMR va fi deschis către orice formulă de guvernare care asigură orice stabilitate guvernamentală şi o majoritate parlamentară transparentă pentru susţinerea guvernului şi un program corespunzător privind combaterea crizei. Dacă se va întruni aceste condiţii, atunci UDMR va fi deschis către o astfel de majoritate parlamentară? a afirmat liderul Uniunii.

Întrebat cum se raportează UDMR la poziţia PNL de a intra la guvernare alături de PDL, numai dacă obţine postul de prim-ministru, Marko Bela a spus că este decizia partidului lui Crin Antonescu. "PNL este un partid serios. Nouă ne-ar conveni o astfel de variantă", a afirmat liderul UDMR.

Marko a sugerat că este dorit să se meargă alături de liberali spre o astfel de construcţie guvernamentală, dar nu este o condiţie exclusivă.
?Nu am stabilit condiţii exclusive, cu cine, în ce condiţii. Încercăm, la urma urmei, este vorba de o reciprocitate, ar fi de dorit să mergem împreună cu PNL către o continuitate. Vom vedea dacă va exista în continuare o voinţă reciprocă şi dacă în continuare se vor întruni condiţiile necesare? a răspuns evaziv Marko.

El a precizat că va purta discuţii cu toţi reprezentanţii partidelor politice parlemntare inclusiv cu liderul PDL, Emil Boc.
?Probabil că voi avea o discuţie şi cu domnul Emil Boc, trebuie discutat cu toate partidele. Nu putem exclude acest dialog. Eu nu aş impune PNL cu cine să discute, cu cine nu. Nu excludem un dialog nici cu PSD, nici cu PDL, nici cu PNL. Eu am convenit cu domnul Emil Boc că vom avea un dialog cât mai repede. Nu este vorba deocamdată de negocieri? a subliniat preşedintele UDMR.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close