Antena 3 CNN Politică Senatorul Mircea Diaconu şi alţi 16 colegi parlamentari pot cumula demnitatea cu alte funcţii

Senatorul Mircea Diaconu şi alţi 16 colegi parlamentari pot cumula demnitatea cu alte funcţii

Senatorul Mircea Diaconu şi alţi 16 colegi parlamentari pot cumula demnitatea cu alte funcţii
Sursa foto: Mircea Diaconu
27 Ian 2009   •   13:45

Comisia juridică a Senatului a decis luni că 17 senatori pot cumula calitatea de parlamentar cu alte funcţii. Printre ei se numără şi Mircea Diaconu, senator PNL şi director la Teatrul Nottara. Foarte mulţi din cei care au primit acest aviz sunt profesori universitari, iar câţiva, medici sau avocaţi.
Senatorii-juriştii au mai stabilit că nu există incompatibilităţi pentru Ioan Chelaru (PSD) - profesor la Universitatea Hyperion, Tudor Udriştoiu (PD-L) - profesor universitar, şef de secţie la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, Gheorghe David (PD-L) - profesor universitar la Facultatea de Agricultură Timişoara.
De asemenea, senatorii PNL Liviu Câmpanu, Paul Ichim şi Liviu Titus Paşca pot profesa ca medici, Dan Voiculescu (PSD+PC) îşi poate continua activitatea ca profesor universitar la ASE Bucureşti, iar Dan Şova (PSD+PC), Ioan Mang (PSD+PC) şi Şerban Valeca (PSD+PC) ca profesori universitari.
Senatorul UDMR Gyorgy Frunda şi cel al PD-L, Florin-Mircea Andrei, au primit aviz pentru continuarea activităţii ca şi avocaţi.
De remarcat faptul că senatorul PD-L Viorel Badea poate rămâne vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrii Bucureşti, senatorul PSD Doina Silistru ? cercetător ştiinţific principal la Staţiunea de Cercetare pentru Cultura Pajiştilor din Vaslui, senatorul PD-L Iulian Urban ? consilier juridic la Agenţia de Colectare Debite Urban şi Asociaţii, iar Radu Feldman Alexandru (PNL) - angajat al Camerei de Comerţi şi Industrie a României.
Conform Statutului parlamentarilor, calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de membru al Guvernului, precum şi cu funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţi comerciale, inclusiv la bănci ori la alte instituţii de credit, la societăţi de asigurare şi la cele financiare, precum şi in instituţii publice.
Antena3.ro

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close