Antena 3 CNN Politică Senatul a respins cererea de reţinere a lui Dan Şova

Senatul a respins cererea de reţinere a lui Dan Şova

Senatul a respins cererea de reţinere a lui Dan Şova
de M.Z.    |    S.T.    |    02 Iun 2015   •   19:30
UPDATE 19.30 - Senatul a respins cererea de reţinere şi arestare a lui Dan Şova, cu 72 de voturi "împotrivă" şi 66 "pentru". Două voturi au fost anulate.

Din numărul total al senatorilor, de 167, şi-au exprimat votul 140.

_____________________________________

Ştirea iniţială 08.49

Plenul Senatului decide astăzi soarta lui Dan Şova. Mai întâi, Comisia Juridică va decide asupra reluării votului în privinţa cererii DNA de arestare a lui Şova. 
 
Votul dat de comisie săptămâna trecută a fost declarat neregulamentar de Biroul Permanent al Senatului, din cauza lipsei de cvorum. 
 
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat săptămâna trecută, că, în situaţia în care Comisia juridică nu va lua o decizie, plenul Senatului urmează să-şi spună ultimul cuvânt. 

Scandalul în cazul Şova a început pe 25 martie, când senatorul a scăpat de arestarea cerută de DNA, în baza unui vot controversat. Au fost 79 de voturi pentru şi 67 împotrivă. Deşi arestarea lui Şova a fost votată favorabil de majoritatea senatorilor prezenţi, rezultatul a fost considerat împotriva arestării, pentru că nu s-a întrunit o majoritate calificată, adică jumătate plus unu din numărul total al senatorilor. 
 
Potrivit Constituţiei, cererile de arestare sunt încuviinţare cu jumătate plus unu din numărul senatorilor prezenţi, însă regulamentul Senatului prevedea la acea dată o majoritate a senatorilor în funcţie. 
 
Ulterior, regulamentul a fost schimbat, însă tot lipsea o hotărâre scrisă de respingere a reţinerii şi arestării lui Şova. 
 
Curtea Constituţională a decis, pe 8 aprilie, că Senatul este obligat să redacteze hotărârea, să o comunice autorităţilor competente şi să o publice în Monitorul Oficial.   

Dan Şova se plânge de tergiversarea dosarului său

Şova este urmărit penal, din august 2014, pentru trei fapte de complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, după ce în perioada 2007-2008 firma "Şova şi Asociaţii" a încheiat trei contracte de asistenţă juridică cu complexurile Turceni şi Rovinari, în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.

Citiţi şi:

Dan Şova, MIRUIT în Parlament de o senatoare UNPR: Eu cred în nevinovăţia colegului meu

×
Subiecte în articol: dan sova
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close