Antena 3 CNN Politică Şerban Nicolae: Partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României

Şerban Nicolae: Partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României

Şerban Nicolae: Partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Oct 2017   •   18:26

Senatorul PSD Şerban Nicolae a afirmat luni, că partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României, iar acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor ţării. El a mai spus că încercarea de schimbare a stăpânului sovietic cu stăpânul american nu era cu nimic mai bună şi a susţinut că Stalin şi Churchill au fost în egală măsură doi criminali.

”Am rude care au luptat pe frontul de vest. Să le spunem că unii mergeau să lupte pe frontul de vest pentru eliberarea Transilvaniei, în timp ce alţii luptau cu regimul instalat în august `44 este inacceptabil. Trupele de Securitate au provenit, în principal, din foştii jandarmi. Pe acest schelet s-a constituit partea de trupe de Securitate. Deci erau români contra români. Eu nu cunosc lupte duse de aceste grupe de partizani din munţi cu trupele sovietice aflate pe teritoriul României. N-a fost atacată nicio unitate, niciun corp, există doar câteva incidente izolate cu ofiţeri sovietici care au fost atacaţi. Între cei care s-au refugiat în munţi erau şi oameni care erau căutaţi pentru alte lucruri. Spre exemplu, n-am cum să fiu de acord cu cei care l-au omorât pe Nicolae Iorga şi să spun că erau partizani anticomunişti sau că erau luptători pentru libertate”, a spus Şerban Nicolae, potrivit news.ro.

Senatorul PSD a spus că nu înţelege cu cine s-au luptat partizanii anticomunişti din munţi. ”Rezistenţa anticomunistă începută în 1944, când România era încă în război - de partea Aliaţilor după 23 august -, este una care slăbea capacitatea de apărare a României. Era mai degrabă îndreptată împotriva intereselor României. Mai mult, dacă îmi spuneţi că era un lucru bun că CIA organiza operaţiuni de slăbire a capacităţii de apărare a României sub pretextul că o fac împotriva regimului comunist este mai degrabă ticăloşie ce făceau. Era punerea în slujba unei puteri străine, valabilă oricând (...)”, a mai afirmat Şerban Nicolae.

×
Subiecte în articol: Serban Nicolae stalin
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close