Antena 3 CNN Politică Sergiu Andon, despre numirile din Justiţie: Băsescu va continua interpretarea tip şmen a Constituţiei

Sergiu Andon, despre numirile din Justiţie: Băsescu va continua interpretarea tip şmen a Constituţiei

Sergiu Andon, despre numirile din Justiţie: Băsescu va continua interpretarea tip şmen a Constituţiei
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    08 Ian 2013   •   21:22

Avocatul Sergiu Andon este de părere că preşedintele Traian Băsescu va continua interpretarea legilor, în ceea ce priveşte numirile din Justiţie.

"Prognosticul meu este că Traian Băsescu va continua această interpretare tip şmen a Constituţiei şi a legii aplicabile, respectiv 303 şi 304 din 2004", a spus Sergiu Andon, marţi, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Avocatul conservator consideră că şeful statului va continua "şmenul", pentru a.şi păstra "puţinele dar foarte bine blindatele avanposturi de putere pe care şi le-a creat în Parchet, nişte puncte strategice pentru el", a adăugat Andon.

În ceea ce priveşte numirile şefilor de la Parchetul General şi DNA, ministrul Justiţiei face propunerile, CSM dă aviz consultativ, iar preşedintele îi numeşte sau nu pe cei propuşi.

"Dar în 2005, acelaşi preşedinte (Traian Băsescu - n.r.), cu Monica Macovei la Justiţie, având interes, au dat o lege profitând de ambiguitatea Constituţiei, au modificat legea şi ministrul propunea şefii", a amintit Andon.






×
Subiecte în articol: Sergiu Andon Subiectiv
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close