Antena 3 CNN Politică Severin şi Constantinescu îi răspund lui Băsescu: E un incompetent!

Severin şi Constantinescu îi răspund lui Băsescu: E un incompetent!

Severin şi Constantinescu îi răspund lui Băsescu: E un incompetent!
01 Apr 2008   •   20:01

Luni seară, într-un interviu acordat televiziunii publice, preşedintele României, Traian Băsescu, i-a numit „slugi absolute” pe semnatarii români ai tratatului cu Ucraina din 1997. Vizaţi de acuzaţiile lui Băsescu, fostul preşedinte, Emil Constantinescu, şi fostul ministru de externe, Adrian Severin, i-au dat o ripostă extrem de severă actualului şef al statului.

Deşi numele lor nu a fost rostit de Băsescu, Severin şi Constantinescu s-au simţit cu musca pe căciulă şi l-au acuzat pe actualul preşedinte că a acţionat de asemenea împotriva interesului naţional atunci când a acceptat prelungirea respectivului tratat. „Tratatul a expirat şi preşedintele putea să ceară eliminarea din tratat a acelor clauze defavorabile ţării noastre. În schimb, el a prelungit tratatul”, a declarat Adrian Severin.

De partea cealaltă, Emil Constantinescu spune că acuzaţiile lansate de Traian Băsescu prejudiciază grav interesele naţionale ale României. Mai mult, el îl numeşte incompetent şi lipsit de caracter pe actualul şef al statului, pentru că, la vremea respectivă, şi el a aprobat tratatul în calitatea sa de membru al Guvernului.

Antena3.ro
 

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close