Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: Amprentarea rromilor în Italia, fascism sau soluţie?

Sinteza Zilei: Amprentarea rromilor în Italia, fascism sau soluţie?

Sinteza Zilei: Amprentarea rromilor în Italia, fascism sau soluţie?
07 Iul 2008   •   23:26

?Este timpul ca România să iasă din această stare de letargie, să nu mai accepte să i se dea ordine şi lecţii din zone în care la acest moment se afirmă nu forţe retrogade ci ceea ce noi am cunoscut în istorie a fi fascism ştim că a fost nazism?, a declarat Valentin Stan în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de luni seară. ?Noi primim lecţii dintr-o parte a lumii în care aceste lucruri înfloresc la această oră?, a continuat analistul.

Declaraţia lui Valentin Stan a fost făcută ca urmare a campaniei de amprentare a rromilor din Italia demarată de autorităţile din Peninsulă. Iniţiativa de amprentare a rromilor a provocat reacţii aprinse în Plenul Parlamentului European.

?Poziţia autorităţilor italiene este una în afara legii comunitare şi profund dăunătoare democraţiei europene şi se încadrează în logica nazismului scelerat?, a precizat Valentin Stan.

De asemenea, analistul este de părere că ?cei care ar trebui să protejeze securitatea cetăţenilor români nu o fac (...)?.

?Deja Parlamentul European reacţionează, guvernul lui Tăriceanu nu a reacţionat pentru că a fost dezinformat de Ministerul Afacerilor Externe, un Minister aflat sub controlul preşedintelui Traian Băsescu, prin Comănescu şi ne vom explica atunci de ce cetăţenii noştri sunt agresaţi, aruncaţi afară din italia şi de ce este o acţiune de asemenea acţiune împotriva românilor în Italia", a declarat Valentin Stan.

Uniunea Europeană a anunţat imediat după hotărârea autorităţilor italiene că va cere explicaţii pentru campanie, şi că în cazul în care sunt probleme, Italia riscă sancţiuni din partea Uniunii. În câteva oraşe din Italia a început recensământul rromilor, iar primăria din Roma va demara pe 10 iulie procesul de amprentare a acestora.



Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close