Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: Băsescu a ajuns la 37 la sută. Oprescu candidat la Preşedinţie?

Sinteza Zilei: Băsescu a ajuns la 37 la sută. Oprescu candidat la Preşedinţie?

Sinteza Zilei: Băsescu a ajuns la 37 la sută. Oprescu candidat la Preşedinţie?
10 Iul 2008   •   23:20

?Principalul pericol care îl pândeşte pe Sorin Oprescu este acela de a se lăsa sedus de perspectiva candidaturii la Preşedinţie. Un singur om a reuşit să înşele bucureştenii, Traian Băsescu, devenind primar şi jurându-se că nu va candida?, a declarat Ion Cristoiu în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de joi seară.

Declaraţia a fost făcută în contextul publicării unui sondaj de opinie al Centrului de Studii Sociocomportamentale ?Avangarde?, conform căruia 63% dintre bucureşteni consideră că au făcut o alegere bună votându-l ca primar general pe Sorin Oprescu.

Dintre cei care au luat parte la sondaj, 25 de procente consideră că au făcut o alegere proastă, iar 76 la sută spun că Sorin Oprescu trebuie să rămână în continuare independent.

?Cred că, în perspesctiva votului uninominal, am avut în cazul lui Sorin Oprescu, vot uninominal perfect, absolut, unde nu a funcţionat maşinăria de partid sau banii, ci omul. Oamenii au spus: e de-al nostru. Deja simt o anumită schimbare dovadă că nu-l mai critic?, a spus Ion Cristoiu.

Potrivit sondajului Centrului de Studii Sociocomportamentale, 56% dintre intervievaţi nu cred că Sorin Oprescu ar trebui să candideze la preşedinţia României, în timp ce 30% susţin această posibilitate, iar 14% nu au răspuns.

?Bucureştiul a suferit un cutremur major după alegeri. Adjudecarea fotoliului de către un independent este un moment interesant. Sorin Oprescu a avut un început ezitant de mandat, dar după aceea a început să mişte rotiţele?, a declarat, pe marginea aceluiaşi subiect, politologul Bogdan Teodorescu, prezent la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 37,1% dintre locuitorii Capitalei l-ar vota pe Traian Băsescu pentru un nou mandat de şef al statului dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, urmat de Sorin Oprescu cu 15,5% din voturi şi de primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu - 7,2% dintre opţiuni.

Antena3.ro

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close