Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: Băsescu are în cap lovituri de stat. Şi altceva?

Sinteza Zilei: Băsescu are în cap lovituri de stat. Şi altceva?

Sinteza Zilei: Băsescu are în cap lovituri de stat. Şi altceva?
11 Noi 2008   •   22:14

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, luni, că indiferent de propunerea partidelor, numirea viitorului premier va depinde de decizia sa. Preşedintele consideră că viitorul premier trebuie să fie unul de încredere. "Obiectivul meu este să propun Parlamentului un premier în care să am încredere şi care să fie în stare să negocieze cu partidele o majoritate", a declarat acesta, într-o emisiune de la postul B1 Tv.
Invitat la Antena 3, în cadrul ediţiei de marţi a emisiunii Sinteza Zilei, Valentin Stan a declarat că acest lucru este imposibil de realizat, din moment ce majoritatea este configurată înainte de desemnarea primului ministru.
Conform articolului 103 din Constituţia României, preşedintele desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
Cât priveşte potenţialul candidat preferat, Traian Băsescu nu a vrut să dea niciun nume. Preşedintele s-a limitat la a înşira câteva persoane pe care nu le va propune pentru această funcţie. Printre acestea - preşedintele PSD, Mircea Geoană, dar şi actualul premier, Călin Popescu Tăriceanu.
"Geoană candidează la Dăbuleni, nu la funcţia de premier", a declarat Traian Băsescu, menţionând totodată că "Theodor Stolojan nu este singura soluţie".
Întrebat despre guvernatorul BNR, Mugur Isărescu - un alt nume vehiculat pentru funcţia de premier - Traian Băsescu a răspuns doar că are "o relaţie foarte bună" cu acesta.
Declaraţiile preşedintelui au fost dezbătute pe larg în ediţia de marţi a emisiunii Sinteza Zilei, de către Valentin Stan, Mircea Badea şi Ion Cristoiu.
Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close