Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: România a devenit Vestul Sălbatic

Sinteza Zilei: România a devenit Vestul Sălbatic

Sinteza Zilei: România a devenit Vestul Sălbatic
08 Sep 2008   •   22:40
"Nu judecătorii sunt de vină, ci procurorii, adică cei care au instrumentat cazul. Problema este legată de faptul că procurorii nu sunt profesionişti. Judecătorul, dacă i se aduce un dosar instrumentat dinadins prost, nu are ce să facă," a declarat domnul Ion Cristoiu încercând să explice sistemul în care o persoană care foloseşte o armă de foc este lăsată în libertate, nefiind considerată un pericol public.

Premisa acestei discuţii a fost creată din cauza unui nou incident cu arme de foc în România. La scurtă vreme de la reglarea de conturi dintre interlopii din Craiova, un alt caz a şocat opinia publică. Vineri seara, un şofer - angajat al Parchetului - supărat că şi-a găsit maşina zgâriată în parcarea benzinăriei, a mers acasă şi a luat arma de foc pe care a folosit-o împotriva a 2 tineri pe care i-a suspectat vinovaţi de incident.

Aveţi mai jos relatarea acestui incident:



Paradoxal, s-a considerat că individul nu reprezintă un pericol public şi a fost lăsat în libertate, în condiţiile în care mulţi bătrâni ajung frecvent în închisoare pentru cazuri minore.

În partea a doua a emisiunii analiştii Ion Cristoi şi Vlad Stan au dezbătut invitaţia lansată Papei de Preşedintele Băsescu, invitaţie care nu a respectat protocolul de a fi aprobată întâi de Patriarhul Bisericii Ortodoxe din România.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close