Antena 3 CNN Politică Sondaj: PSD conduce în topul preferinţelor electoratului

Sondaj: PSD conduce în topul preferinţelor electoratului

Sondaj: PSD conduce în topul preferinţelor electoratului
29 Iun 2008   •   18:17

PSD şi PD-L se află în topul opţiunilor electoratului, dacă peste o săptămână ar fi organizate alegeri parlamentare, relevă un sondaj realizat de Asociaţia pentru Transparenţă şi Libertate de Expresie. Potrivit aceluiaşi studiu, Traian Băsescu conduce în topul opţiunilor pentru scaunul de preşedinte cu peste 30% din voturi, fiind urmat de Mircea Geoană, cu puţin peste 10 procente din intenţiile de vot.

Dacă peste o săptămână ar avea loc alegeri parlamentare, pe primul loc în topul preferinţelor electoratului s-ar afla PSD, cu 30,5% din voturi, urmat la mică distanţă, de PD-L, cu 30,2%, iar PNL s-ar situa pe locul al treilea, cu 14 procente dinvoturi. UDMR, PRM, PNG-CD, Partidul Conservator şi PIN s-ar clasa sub pragul de cinci procente.

Între formulele de guvernare considerate competente, după alegerile parlamentare, 20% dintre cei chestionaţi au menţionat o coaliţie PSD - PD-L, 17,8% - o coaliţie PSD - PNL, iar 14,1%- o coaliţie PNL - PD-L. Potrivit sondajului ALTE, dacă duminică ar fi organizate alegeri prezidenţiale, Traian Băsescu ar câştiga un nou mandat cu 37,4% din voturi. Pe locul doi, dar la o distanţă considerabilă, s-ar clasa Mircea Geoană, cu 10,3%, iar pe locul trei, actualul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, cu 10,1% din voturi. În topul preferinţelor românilor se mai găsesc Adrian Năstase, Ion Ţiriac, Gigi Becali, Corneliu Vadim Tudor şi Dan Voiculescu.

Sondajul a fost realizat în perioada 17-25 iunie 2008, în cadrul programului ATLE - Barometrul Politic, pe un eşantion de 1.142 de persoane, cu vârsta de peste 18 ani. Marja de eroare este de +/- 3%.

Antena 3

×
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close