Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu: "Cel mai mare contract de finanțare din ultimii 30 de ani va asigura construcția metroului de la Cluj"

Sorin Grindeanu: "Cel mai mare contract de finanțare din ultimii 30 de ani va asigura construcția metroului de la Cluj"

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că astăzi a fost semnat contractul pentru realizarea metroului de la Cluj-Napoca.

Sorin Grindeanu: "Cel mai mare contract de finanțare din ultimii 30 de ani va asigura construcția metroului de la Cluj"
Sursa foto: Facebook | Sorin Grindeanu
de Ioana Mircea    |    29 Dec 2022   •   21:40

Sorin Grindeanu a anunțat astăzi pe Facebook că a semnat cel mai mare contract de finanțare din ultimii 30 de ani. Acești bani vor asigura construcția metroului de la Cluj.

Este vorba despre 13,69 miliarde de lei, din care 1,48 miliarde de lei din PNRR, pentru cele două etape necesare construcției Magistralei 1 a metroului din Cluj

„Fondurile vor fi folosite pentru proiectarea, construcția, echiparea și punerea în funcțiune a liniei de metrou ușor în zona metropolitană Cluj-Napoca (21,03 km), a celor 19 stații și a depoului.

În prima etapă vor fi finalizate lucrările pe 9,16 km care includ secțiunea Sfânta Maria - Europa Unită (9 stații) și depoul. Lucrările din această etapă, finanțată prin PNRR, trebuie finalizate până la sfârșitul lunii august 2026.

În cea de a doua etapă, finanțarea va asigura construcția secțiunilor Țara Moților -Sfânta Maria (7 stații) și Piața Mărăști – Muncii (3 stații) care totalizează 11,87 km”, a precizat Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu metrou Cluj-Napoca
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close