Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu: "România trebuie să devină un puternic hub pentru transportul european de persoane și de marfă"

Sorin Grindeanu: "România trebuie să devină un puternic hub pentru transportul european de persoane și de marfă"

Ministrul Transportului s-a întâlnit astăzi cu premierul Marcel Ciolacu pentru a discuta despre eficiența transportului rutier, feroviar, naval și aerian din România.

Sorin Grindeanu: "România trebuie să devină un puternic hub pentru transportul european de persoane și de marfă"
Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu
de Alexandra Axinia    |    20 Iun 2023   •   13:07

Ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, a discutat astăzi cu premierul Marcel Ciolacu despre o strategie prin care să eficientizeze transportul rutier, feroviar, naval și aerian din România. 

"Prioritară este absorbția fondurilor europene din actualul cadrul financiar, PNRR, prin realizarea proiectelor mari de infrastructură rutieră și feroviară. Un rol determinat pentru România îi revine Portului Constanța atât pe componenta maritimă, fluvială, cât și pe cea feroviară și rutieră între Uniunea Europeană și Asia, Africa sau Orientul Mijlociu", a declarat Sorin Grindeanu. 

De asemenea, guvernul se angajează să consolideze rolul acestui Port prin continuarea investițiilor.

Citește și: Marcel Ciolacu: "Sunt ferm convins că vom avea o absorbție record pe exercițiul financiar trecut"

"Investițiile trebuie accelerate și pe Coridoarele europene de transport rutier și feroviar, care la rândul lor fac parte din ansamblul infrastructurii cheie a României și a Uniunii Europene", a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close