Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu: "Câți români mai trebuie să moară pentru ca Iohannis și gașca pierzătorilor să înțeleagă că au pierdut alegerile?"

Sorin Grindeanu: "Câți români mai trebuie să moară pentru ca Iohannis și gașca pierzătorilor să înțeleagă că au pierdut alegerile?"

Sorin Grindeanu critică dur amânările și tergiversările care blochează numirea unui nou Guvern, de către Klaus Iohannis: "În ultimele 10 zile, peste 1500 de români au murit din cauza pandemiei. Iohannis tocmai ne-a spus că așa e în negocieri, să avem răbdare. Virusul nu a avut răbdare cu acești oameni.", a declarat prim-vicepreședintele PSD, într-o conferință de presă susținută miercuri, la sediul PSD

Sorin Grindeanu: "Câți români mai trebuie să moară pentru ca Iohannis și gașca pierzătorilor să înțeleagă că au pierdut alegerile?"
Sursa foto: Facebook/ PSD
de Mia Lungu    |    16 Dec 2020   •   15:50

"În timp ce românii mor, ei se lupta pentru funcții" a fost mesajul cu care a început conferința de presă organizată de Partidul Social Democrat.

"În ultimele 10 zile, peste 1500 de români au murit din cauza pandemiei. Iohannis tocmai ne-a spus că așa e în negocieri, să avem răbdare. Virusul nu a avut răbdare cu acești oameni. Câți români mai trebuie să moară pentru ca Iohannis și gașca pierzătorilor să înțeleagă că au pierdut alegerile? Că românii i-au trimis acasă.

De 10 zile se ceartă pe ciolan, se ceartă pe funcții, nu vorbesc despre soluții. Nimic din ceea ce trebuie făcut urgent pentru a opri pandemia sau a relansa economia. Nimic despre măsurile privitoare la redeschiderea școlilor, despre reforma în Educație sau în sistemul medical. Doar goana după funcții, pe persoană fizică." a spus Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu: "Iohannis și Orban se joacă de-a demisiile"

"Cum sa-ți dai demisia acum o săptămâna, pentru că românii te-au trimis acasă, și să faci apoi circul penibil cu Vasile Cîțu ca apoi să te propui tot tu? E un joc pe soarta noastră, pe sănătatea noastră, pe economia României. Și este un joc pe care românii l-au sancționat pe 6 decembrie

Nu funcțiile lor contează acum, ci viața noastră, a tuturor. Iar fiecare zi în care vor continua această bătălie sterilă pe funcții, va însemna un dezastru și mai mare pentru România.

N-am nici cel mai mic semn de întrebare că vor realiza faptul că singură varianta este cea propusă de PSD (n.r. Alexandru Rafila). O variantă stabilă care să scoată România din criza sanitară și cea economică. Variantele acestea negociate în weekend, în diverse locații, nu sunt variante stabile."

Iohannis, despre cele 10 zile de negocieri pentru premier: Nu e grabă, să avem puţină răbdare, să nu repetăm greşeli din trecut

Președintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că trebuie să avem răbdare în ce priveşte negocierile pentru formarea noului guvern, pentru că în alte state negocierile au durat şi ani de zile.

"Doar la început pare simplu, dar cum intri în negociere, îți dai seama că sunt viziuni diferite, sunt programe de guvernare diferite, sunt scheme de ministere și atunci trebuie să avem suficientă răbdare să așteptăm ca partidele să negocieze toate aceste lucruri", a răspuns Klaus Iohannis, miercuri, întrebat care crede că este soluţia, după cele 10 zile de negocieri care nu s-au soldat cu un rezultat.

Iohannis: Să avem puţină răbdare, am mai avut coaliţii care nu au funcţionat

"Partidele de la noi sunt încă sunt în perioada în care învaţă cum se negociază, programul de guvernare. Am mai avut coaliţii, nu au funcţionat bine (...). Nu vreau să repetăm greşelile din trecut.

Să avem puţină răbdare, să urmărim aceste negocieri fără să încerce fiecare să se implice prin articole de presă. Pentru mine e important să se formeze repede un guvern ca să gestionăm pandemia, ne trebuie majoritate solidă în Parlament", a subliniat şeful statului.

Referitor la faptul că au după mai mult de o săptămână s-a intrat în blocaj, Iohannis a spus: "dați-mi voie să vă dau câteva exemple fără să nominalizez țările, dar puteți să căutați datele foarte ușor pe internet. 

Recent s-au finalizat negocierile pentru guvern într-o țară din Uniune după doi ani jumate de la alegeri. Într-o altă țară europeană s-a format guvernul acum mai mult timp după opt luni de negocieri. Deci vă dați seama că suntem foarte departe de acel calendar foarte extins. 

Nu mă înțelegeți greșit, nici nu vreau să ajungem la așa ceva, dar trebuie să avem puțină răbdare să vedem cum negociază partidele. Este posibil să se înțeleagă în coaliția de centru dreapta și să vină cu o propunere, asta aștept eu ca și președinte, să se formeze o majoritate și să-mi propună un nume".

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu PSD Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close