Antena 3 CNN Politică Sorin Oprescu: Nu mi-a trecut prin cap să mă retrag din cursa electorală (VIDEO)

Sorin Oprescu: Nu mi-a trecut prin cap să mă retrag din cursa electorală (VIDEO)

Sorin Oprescu: Nu mi-a trecut prin cap să mă retrag din cursa electorală (VIDEO)
20 Oct 2009   •   22:56

Sorin Oprescu, candidat la alegerile prezidenţiale, infirmă zvonurile referitoare la retragerea sa din campanie. ?Nu mă retrag. Nici măcar nu mi-a trecut prin cap. Asta e un scenariu. Exact aşa a fost şi în campania pentru primărie?, a declarat Oprescu în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

Sorin Oprescu susţine că este optimist în ceea ce priveşte şansele sale de a ajunge în turul doi. Întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui potrivit căreia nu ar ajunge în turul doi la alegerile prezidenţiale, primarul Capitalei a dat un răspuns caracteristic. ?I-aş răspunde: Hmm! Hai să ne vedem în turul doi!?.

În cazul în care ar ajunge preşedinte, Sorin Oprescu a declarat că ar milita pentru un premier independent, un tehnocrat care să întrunească o majoritate solidă şi nu exclude posibilitatea de a-l numi în funcţia de premier pe Klaus Iohannis. ?Premier ar putea fi Klaus Iohannis, pentru că vine dintr-o administraţie unde a făcut dovada că are realizări, a reuşit să salte Sibiul. Ei sunt cu mult înaintea Bucureştiului?.



Referitor la contracandidatul său Traian Băsescu, Sorin Oprescu a declarat: ?Traian Băsescu nu trebuie subestimat. El doreşte să-l aibă companion de cursă electorală pe cel mai vulnerabil ca să poată să crească în sondaje şi să câştige cursa?.

În cazul în care actualul preşedinte va intra în turul doi cu Mircea Geoană, ?Băsescu îi dă 5-0 la pauză?, a mai spus Sorin Oprescu. Asta din cauza ?persuasiunii pe care o are preşedintele?. În opinia primarului, şi lui Crin Antonescu îi va fi greu să-l învingă pe Traian Băsescu în turul doi. ?Antonescu are o sensibilitate, iar Băsescu ştie unde să lovească?.



După modelul contracandidatului său, Mircea Geoană, Sorin Oprescu a garantat că, în cazul în care va fi ales preşedinte. Traian Băsescu nu va obţine nici o funcţie importantă. Şi primarul Capitalei a ?dat în scris? că actualul preşedinte nu se va bucura de nici o funcţie în viitorul Guvern.

Totul a pornit de la o declaraţie a lui Mircea Badea care, până nu demult, spunea că nu se va duce la vot. Acum, însă, prezentatorul pare să se fi răzgândit. El susţine că este gata să-şi exercite dreptul de a vota, în cazul în care va primi garanţii că Traian Băsescu nu va deţine nici o funcţie importantă după alegerile prezidenţiale.

?Când voi fi preşedinte nu îi voi pune pe cei cu carnete de partid şi funcţii înalte în vreo funcţie importantă?, a scris doctorul Oprescu.





Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

×
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close