Antena 3 CNN Politică Stanişev şi Swoboda şi-au exprimat sprijinul pentru Ponta în perspectiva alegerilor din România

Stanişev şi Swoboda şi-au exprimat sprijinul pentru Ponta în perspectiva alegerilor din România

Stanişev şi Swoboda şi-au exprimat sprijinul pentru Ponta în perspectiva alegerilor din România
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Sep 2012   •   21:02

Preşedintele ales al Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Serghei Stanişev, a promis sâmbătă că se va implica personal pentru susţinerea lui Victor Ponta şi a partidului său în campania pentru alegerile din decembrie din România, în timp ce liderul grupului Socialiştilor şi Democraţilor europeni din Parlamentul European (PE), Hannes Swoboda, a apreciat că a venit vremea ca vocea României să fie auzită în Uniunea Europeană, informează corespondentul Agerpres de la Bruxelles.

"Sunt foarte convins că PSD, sub conducerea lui Victor Ponta, a făcut o foarte bună politică în ultima lună, iar asta e ceea ce contează pentru cetăţenii României, pentru că în ultimii ani am văzut multe suferinţe, în timpul guvernării de dreapta şi sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu. Cred că protecţia socială şi în acelaşi timp reducerea deficitului bugetar este un rezultat foarte bun în doar câteva luni. Cred că programul socialist va fi apreciat de votanţi din România şi în timpul campaniei, atât eu cât şi alţi lideri din PES vom fi implicaţi în campania din România. Îi doresc succes lui Victor în misiunea lui", a declarat Serghei Stanişev în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Victor Ponta şi Hannes Swoboda.
   
Liderul grupului S&D, Hannes Swoboda, a spus că populaţia României a dat un semnal clar privind interesul ei pentru schimbare în iunie şi că este sigur că asta se va întâmpla din nou în decembrie.

"Cred că liderii alianţei de la putere, care i-au întins o mână lui Traian Băsescu sunt garanţia că ţara o va lua pe calea cea bună. Sper ca măcar în ultima fază a preşedinţiei sale domnul Băsescu va încerca să fie un preşedinte al tuturor românilor pentru că asta aşteptăm de la un preşedinte, nu o politică partizană, ci de apărare a intereselor ţării. Este una dintre cele mai mari ţări din Uniunea Europeană (UE), dar vocea ţării nu a fost auzită foarte mult înainte ca acest guvern să vină la putere. Este vremea să se întâmple acest lucru", a afirmat politicianul austriac.
   
La rândul său, premierul român Victor Ponta şi-a exprimat speranţa că anii următori, în special 2013 şi 2014, vor aduce victorii importante pentru socialiştii europeni, care să dovedească faptul că viitorul Europei poate fi definit de familia politică a PES.

"Aş vrea să adaug că le sunt foarte recunoscător pentru solidaritate, pentru sfaturile pe care le-am avut în timpul verii de la Serghei Stanişev, de la Hannes Swoboda, de la Martin Schulz, de la alţi colegi şi prieteni. Astăzi am reafirmat angajamentul nostru ca ţară, al guvernului şi al partidului pentru valorile europene şi cele ale familie noastre politice, precum şi optimismul că anul viitor va fi mult mai bun pentru Europa, familia noastră politică şi România", a afirmat liderul PSD.

×
Subiecte în articol: Hannes Swoboda Victor Ponta
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close