Antena 3 CNN Politică Stenograme din şedinţa PNL, unde s-au aruncat cuvinte grele. Congresul liberalilor, pe 25 septembrie

Stenograme din şedinţa PNL, unde s-au aruncat cuvinte grele. Congresul liberalilor, pe 25 septembrie

Antena 3 a prezentat, marţi, stenograme din şedinţa liberalilor care are loc la prânz. Discuţiile se poartă pe un ton ridicat, iar Ludovic Orban este ţinta atacurilor PNL.

Stenograme din şedinţa PNL, unde s-au aruncat cuvinte grele. Congresul liberalilor, pe 25 septembrie
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2021   •   12:17

Liderul liberal nu a rămas dator nici el şi i-a atacat pe Florin Cîţu şi Raluca Turcan. 

A fost o şedinţă tensionată, unde s-a discutat şi de organizarea congresului PNL care va fi, cel mai probabil, 25 septembrie, nu 15 septembrie, aşa cum se discutase iniţial în PNL.

Au fost şi schimburi de replici, mai ales după ce ministrul Muncii, Raluca Turcan s-a plâns de faptul că nu are o comunicare eficientă cu ministrul Cristian Ghinea şi nici cu Alexandru Nazare.

Potrivit unor surse politice, Raluca Turcan ar fi spus în şefinţa PNL că Ghinea merge la Bruxelles fără a se consulta înainte cu ministrul Muncii şi face promisiuni legate de pensii şi salarii. Astfel, ea se trezeşte pe urmă în faţa faptului împlinit.

Au fost discuţii şi legate de faptul că ar trebui lămurită această problemă în coaliţia de guvernare şi că ar trebui să fie o colaborare bună între toate ministerele.

Război între Cîţu şi Orban pe şefia PNL. Jocurile pe care le fac baronii şi scenariile posibile

În tot acest timp în care Executivul ar trebui să se ocupe de planul prin care să le luăm banii europenilor, liderii PNL se bat pe puterea din partid. Antena 3 a aflat, în exclusivitate, care sunt scenariile pe care le iau în calcul liderii din partid, greii, cei care fac jocurile până la urmă. 

În timp ce liderul PNL spune că este cel mai bun candidat al partidului și al țării, Emil Boc şi-a declarat susţinerea pentru premier la șefia partidului.

Cine îl susţine pe Orban

Un număr de 18 organizaţii şi-au exprimat public susţinerea pentru Ludovic Orban. Printre ele: Bucureşti, Hunedoara, Caraș-Severin, Maramureș, Vrancea, Argeș, Călărași, Sector 1, Sector 2, sector 4, Sector 6.  

La cele 18 filiale se mai adaugă filiale cu şefi interimari, unde lucrurile se pot schimba. Printre ele: Dâmboviţa, Slobozia, Ialomiţa sau Brăila.

Deşi Orban stă bine pe hârtie, sunt foarte mulţi lideri puternici care îl contestă. Primul este Emil Boc, cel care i-a anunţat indirect candidatura lui Cîțu.

Cine îl susţine pe Cîţu

Sunt în total alte 11 organizaţii care se poziţionează împotriva lui Orban: Cluj, Bihor, Sibiu, Sălaj, Arad, Alba, Suceava, Giurgiu, Gorj, Timiș și Constanța, acestea îi sunt favorabile lui Cîţu.

Important este şi semnalul preşedintelui Klaus Iohannis

Şeful statului pare că îl susţine pe Cîțu, apare alături de el în acţiuni, pe de altă parte, pe Orban nu l-a mai chemat la şedinţe la Palatul Cotroceni.

Document exclusiv. Jocurile pe care le fac baronii pentru şefia PNL

 


 

×
Subiecte în articol: stenograme Klaus Iohannis
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close