Antena 3 CNN Politică Succesorul lui Cioroianu. PNL a amânat desemnarea următorului ministru de Externe

Succesorul lui Cioroianu. PNL a amânat desemnarea următorului ministru de Externe

Succesorul lui Cioroianu. PNL a amânat desemnarea următorului ministru de Externe
14 Apr 2008   •   08:38

Cine va fi următorul ministru de Externe al României? Întrebarea rămâne fără răspuns, chiar şi după şedinţa de luni, a Biroului Politic Central al PNL. Liberalii au amânat luarea unei decizii pentru săptămâna viitoare, urmând ca o propunere să fie făcută în aceste zile. Postul din Guvern a rămas liber după ce, vineri, Adrian Cioroianu şi-a dat demisia.

Până săptămâna viitoare, conform vicepreşedintelui PNL, Adrian Iorgulescu, ?un format de interimat va fi asigurat de premierul Călin Popescu Tăriceanu?, care se va ocupa de buna funcţionare a ministerului. ?Nu ştiu de unde ştie el acest lucru?, a fost declaraţia lui Tăriceanu, după şedinţa BPC. Acesta a spus că discuţii despre situaţia de la Ministerul de Externe nici nu au avut loc.

Iorgulescu a mai afirmat că liderii liberali îi vor transmite premierului propunerile lor şi că acesta va găsi o persoană fie în interiorul partidului, fie un diplomat de carieră, pentru MAE.

Ministrul Apărării, Theodor Meleşcanu, a precizat, la ieşirea din şedinţă, că numele vehiculate în presă ca posibili candidaţi la fotoliul de ministru nu sunt cele reale, dar că, printre candidaţii la post se numără şi diplomaţi, şi oameni politici.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close