Antena 3 CNN Politică Surpriză uriașă! Pe cine pregătește PSD ca premier. Ludovic Orban ar putea fi înlocuit curând! (SURSE)

Surpriză uriașă! Pe cine pregătește PSD ca premier. Ludovic Orban ar putea fi înlocuit curând! (SURSE)

PSD, susținut și de formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu, urmează să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, imediat ce va expira starea de alertă. Pe cine vor, însă social democrații ca premier este o mare surpriză. Mai multe nume au fost vehiculate în interiorul partidului.

Surpriză uriașă! Pe cine pregătește PSD ca premier. Ludovic Orban ar putea fi înlocuit curând! (SURSE)
Sursa foto: Hepta
25 Iun 2020   •   06:07

Conform surselor Antena3.ro, Sorin Grindeanu ar fi varianta pe care o preferă cea mai mare parte din liderii PSD, însă Marcel Ciolacu nu ar agrea propunerea foarte mult, în contextul în care scaunul lui de lider al PSD nu este încă stabil. Ba mai mult, sunt voci care spun că el ar trebui să-și asume acest lor, ceea ce chiar i-ar conveni, potrivit acelorași surse.

Invitat la TVR marți seara, Ciolacu a fost întrebat dacă el va fi propunerea de premier din partea partidului său, în cazul în care Guvernul Orban va pica, însă președintele PSD a evitat răspunsul.

„O să discutăm în interior. Haideţi să depunem moţiunea – am anunţat că o depunem, e o certitudine, indiferent ce spun anumiţi colegi sau analişti, că sunt eu înţeles -, asta e treaba opoziţiei, să depună moţiune de cenzură. Categoric, în momentul în care va trece moţiunea, PSD va avea o alternativă şi un program economic, pe termen scurt, până la alegeri, coerent şi explicat atât preşedintelui, cât şi românilor”, a spus Ciolacu.

Alte nume cheie din PSD pentru funcția de premier

Gabriela Firea și Eugen Teodorovici sunt alte două nume care au fost pronunțate în PSD pentru o eventuală funcție de premier, însă în acest moment cea mai mare susținere pare să o aibă Sorin Grindeanu, care a mai deținut această funcție și în trecut.

Marcel Ciolacu a mai prezentat o variantă interesantă, în cadrul aceleiași emisiuni de la TVR, unde a fost invitat, cea a Guvernului de uniune națională, respinsă de președintele Klaus Iohannis. Cine ar  fi fost, însă premier a omis să spună. Un executiv, care să includă cele mai importante partide sub conducerea lui Ludovic Orban?

„Am mers la preşedinte şi am propus un guvern de uniune naţională. Părerea mea e că era cea mai bună soluţie, la acel moment, pe o perioadă limitată, toate forţele politice să-şi asume această pandemie, epidemie şi toate eforturile. Credibilitatea ar fi fost cu totul alta; toată lumea trăgea în aceeaşi direcţie şi chiar îi ofeream un confort preşedintelui. Marea problemă a guvenului în acest moment e că nu mai au niciun fel de credibilitate”, a insistat Marcel Ciolacu.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close