Antena 3 CNN Politică Surse: PDL doreşte ca alegerile parlamentare şi cele locale să aibă loc simultan, pe 18 noiembrie 2012

Surse: PDL doreşte ca alegerile parlamentare şi cele locale să aibă loc simultan, pe 18 noiembrie 2012

Surse: PDL doreşte ca alegerile parlamentare şi cele locale să aibă loc simultan, pe 18 noiembrie 2012
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Sep 2011   •   20:29

PDL vrea comasarea alegerilor parlamentare şi a celor locale pe 18 noiembrie 2012, informează surse politice, citate de Mediafax. Propunerea urmează să fie discutată în coaliţie împreună cu trecerea la uninominalul pur pentru legislative.

Potrivit unor surse din PDL, la reuniunea care a început la ora 16.00 la Palatul Parlamentului, între liderii şi parlamentarii partidului, s-a discutat despre comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în anul 2012.

Printre temele de discuţie ale democrat-liberalilor s-a numărat şi ziua în care ar trebui să aibă loc alegerile. Democrat-liberalii au convenit asupra datei de 18 noiembrie 2012.

Propunerea PDL urmează să fie discutată şi în coaliţie, împreună cu intenţia de trecere la votul uninominal necompensat pentru parlamentare.

Dorinţa democrat-liberalilor este ca alegerile parlamentare să se desfăşoare pe sistemul de vot uninominal necompensat într-un tur.

Sulfina Barbu: Din data de 18 noiembrie, alegerile sunt fezabile


În urma întâlnirii parlamentarilor PDL cu premierul Emil Boc, deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat că începând din 18 noiembrie anul viitor se vor putea desfăşura alegerile parlamentare şi locale, arătând că acest lucru rezultă din punct de vedere constituţional.

Potrivit Sulfinei Barbu, la întâlnire nu s-ar fi discutat despre termenul la care ar avea loc alegerile, dar că, din punct de vedere constituţional, începând din data de 18 noiembrie alegerile ar fi fezabile.

"Din aceste calcule rezultă că, începând din data de 18 noiembrie, alegerile sunt fezabile", a declarat deputatul PDL pentru Mediafax.

În cadrul întâlnirii cu parlamentarii partidului, premierul Boc a prezentat priorităţile sesiunii, între care legea electorală, revizuirea Constituţiei, înfiinţarea Ministerului Fondurilor Europene, legea salarizării pe 2012, a bugetului de stat, cu încadrarea alocărilor într-un deficit de 3%, legea asigurărilor sociale de stat, a mai precizat Sulfina Barbu.







×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close